Rodi

Trost Haarlem

Sander van den Raadt, Trots Haarlem. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Trots Haarlem kijkt terug op een mooie vier jaar raadsperiode en heeft enorm veel zin in een nieuwe periode met meer zetels. “We hebben de afgelopen 4 jaar toch behoorlijk veel bereikt”, zegt Sander van den Raadt. “Zeker als je weet dat we nu nog een 1-zetel fractie zijn.”


Trots Haarlem geeft aan onder andere trots te zien op de toekomstwijk, de wijkagent weer terug in de wijk en de bomenmakelaar.
In de molenwijk komt nu een klein wijkje van Tiny Tim’s. Zo kunnen bewoners zien of het wonen op een kleinere ruimte iets voor hen is en dient de hele wijk van ecologische en duurzame huisjes als informatie en inspiratiebron voor alle overige Haarlemmers.
Trots hoorde steeds meer geluiden uit wijken en van wijkagenten zelf, dat zij bijna niet meer aan werk in hun eigen wijk toekomen. De agent heeft nog maar 30 procent in plaats van 80 procent tijd heeft voor zijn eigen wijk. De aangenomen motie draagt de burgemeester op om met een plan te komen om dit terug te draaien. Ook wil Trots Haarlem dat het politiebureau in Schalkwijk weer open gaat.
Kappen met kappen, geef bomen een tweede leven. Trots Haarlem heeft ervoor gezorgd dat bomen via een soort marktplaats verplant kunnen worden en een tweede leven krijgen. "Haarlem was hierdoor de eerste gemeente, helaas voert de wethouder de motie nog steeds niet uit en sneuvelen nodeloos veel bomen."

Artikel geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 - 12:17