Rodi

‘Authentiek én modern blijkt een gouden combinatie’
Flamboyant al ruim kwart eeuw populair onder Haarlemmers

Onki Pieterse, Mildred Groenhout en Kenneth Groenhout. (Foto: Rodi Media)

HAARLEM – De kaart blijft hetzelfde, het team blijft in tact, de keuken mocht ook blijven, maar het interieur van Flamboyant is compleet op de schop gegaan. Het resultaat? Een frisse, sfeervolle, moderne Indonesische uitstraling. “Dit interieur past beter bij wie we zijn, authentiek maar ook modern ”, aldus eigenaar Kenneth Groenhout.


“Een verbouwing mocht ook wel eens, na 26 jaar!” vindt eigenaresse Mildred Groenhout. Samen met haar man Theo en zoon Kenneth runt ze het populaire (modern) Indonesisch restaurant aan de Kleine Houtstraat in Haarlem. Bij de verbouwing van Flamboyant is de unieke – gezellige – sfeer behouden gebleven. Dit was de eerste grote verbouwing sinds 26 jaar. “De reacties zijn positief en we zijn er zelf ook heel blij mee”, geeft Kenneth aan.
De familie Groenhout startte bijna een kwart eeuw geleden met het Indonesisch restaurant aan de Kleine Houtstraat, tegenover de Anegang. Daarnaast zijn zij ruim tien jaar in het bezit geweest van een locatie in Amsterdam, naast Carré. “Dat waren mooie tijden”, blikt Mildred terug, “maar ook drukke tijden. Dat restaurant liep ook erg goed. We moeten het hebben van mond-tot-mond reclame en we zaten altijd vol. We hebben daar ook veel BN’ers mogen ontvangen. Ze wisten ons allemaal te vinden, maar het was ook erg druk. We reden veel heen en weer en besloten ons vol te richten op onze locatie in Haarlem. Daarnaast doen we ook nog veel catering klussen, waaronder in de Arena.”
Kenneth staat samen met chef Onki Pieterse in de keuken. Ze koken authentiek Indonesisch. Met echte Indonesische gerechten als saté ajam, sambal goreng telor, gado-gado, pisang goreng, sajoer lodeh, seroendeng, Daging Rendang, Daging Bistek Djawa, Ajam Opo, Ikan Bumbu Bali en Tempeh Bumbu Bali weten zij al jaren hun vaste klanten bij zich te houden.
Flamboyant is dagelijks open vanaf 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.restaurantflamboyant.nl, op Instagram of op de Facebookpagina (hier is sinds deze week ook het filmpje van het nieuwe interieur te zien). Restaurant Flamboyant, Kleine Houtstraat 3 (zwart) in Haarlem, tel. 023 5421503.

Artikel geplaatst op maandag 12 maart 2018 - 09:30