Rodi

- ADVERTORIAL -
Fit in tien weken
Ervaar wat 10 weken training betekent voor uw fitheid

(Foto: aangeleverd)

Voor wie zich in korte tijd een stuk fitter wil voelen heeft HealthTime in samenwerking met FysioExpert een trainingsprogramma van 10 weken ontwikkeld. Het programma is speciaal bedoeld voor iedereen die al geruime tijd niet meer structureel aan sport heeft gedaan, vanwege welke reden dan ook. HealthTime en FysioExpert bieden met dit, - onder begeleiding van gespecialiseerde fitnessinstructeurs en indien gewenst ondersteuning vanuit de fysiotherapeuten - trainingsprogramma de mogelijkheid om op een verantwoorde manier weer fit te worden.


Het programma is een mooie eerste stap naar een gezonde leefstijl en is ontstaan naar aanleiding van goede resultaten vanuit wetenschappelijk onderzoek. Aan het onderzoek hebben ruim 1000 niet actieve 40-plussers meegedaan en allen hebben het FysioFitness programma doorlopen.
De resultaten van het onderzoek waren spectaculair. Alle deelnemers zijn voor en na het programma op dezelfde onderdelen getest. Uit deze vergelijkende tests bleek dat ruim 99 procent van alle deelnemers zich na het tien weken durende programma aanzienlijk fitter voelde. Het gevoel van fitheid was na 10 weken (op een schaal van 0 tot 10) zelfs verdubbeld. De bloeddruk daalde gemiddeld met 3,7 procent, de longfunctie verbeterde gemiddeld met 6,2 procent en het uithoudingsvermogen nam zelfs gemiddeld met 15,4 procent toe. Op basis van deze resultaten wordt door HealthTime en FysioExpert de garantie geboden dat de deelnemers na tien weken echt fitter zijn. Als deelnemers niet vooruit zijn gegaan en wel het gehele programma gevolgd hebben krijgen ze hun geld terug.
Het programma start met een individuele intake, waarbij het gewicht, het vetpercentage, de bloeddruk en het uithoudingsvermogen worden gemeten. De deelnemers krijgen tijdens de intake ook vragen over hun gezondheid en gevoel van fitheid. Na deze individuele intake gaat het trainingsprogramma van start. Het trainingsprogramma wordt voor iedere deelnemer individueel op maat gemaakt.
De intensiteit van de trainingen wordt tijdens de tien weken langzaam maar zeker verhoogd. Het programma bestaat uit tenminste twee maal per week een uur medische fitness onder begeleiding van gespecialiseerde fitnessinstructeurs. De training kan, in overleg, zowel individueel als in groepsverband van maandag tot en met zaterdag plaatsvinden.
Na het trainingsprogramma van tien weken volgt de eindmeting. De dan behaalde scores worden afgezet tegen de scores van de intake, waardoor de behaalde gezondheidswinst concreet zichtbaar wordt gemaakt. Vanaf heden kunnen deelnemers zich aanmelden. Gelet op het intensieve karakter van de begeleiding, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname aan het hele programma kan voor 59 euro, inclusief intake en eindmeting.
Kijk voor meer informatie over het unieke programma op www. healthtime.nl. Aanmelden kan vanaf heden en tot 16 mei via info@healthtime.nl, tel. 023-54 06 771 of kom langs bij HealthTime, Boerhaavelaan 32 in Haarlem op de eerste verdieping van het Boerhaavegebouw.

Artikel geplaatst op dinsdag 03 april 2018 - 13:12