Rodi

Vakantiewerk bij Kennemerhart: afwisselend, zinvol en flexibel

Een luisterend oor en aandacht zijn minstens zo belangrijk. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Voor jongeren die op zoek zijn naar een leuke, afwisselende en zinvolle vakantiebaan, heeft Kennemerhart deze zomer leuke vacatures. En omdat er vrijheid is in het inplannen van de werkuren is er genoeg tijd over om na gedane arbeid lekker naar het strand te gaan of een terrasje te pakken.


Bij Kennemerhart werken 2000 medewerkers en 750 vrijwilligers. De ouderenzorgorganisatie is gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn en heeft woonzorgcentra in Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort en Bennebroek. Omdat Kennemerhart ook thuiszorg biedt en een groot behandelcentrum heeft, zijn de beroepen die je er tegenkomt heel divers. Zo werken er niet alleen verzorgenden en verpleegkundigen, maar vind je er ook fysiotherapeuten, artsen, activiteitenbegeleiders, koks, receptionistes, chauffeurs, ergotherapeuten, huishoudelijke hulpen, diëtisten en medewerkers van dagcentra. Allemaal met hetzelfde doel; ervoor zorgen dat het leven van de cliënten die hun zorg aan Kennemerhart hebben toevertrouwd, een beetje beter en leuker wordt.
Vakantiekrachten kunnen bij Kennemerhart dus veel aspecten van de zorg leren kennen. Het werk bestaat uit het verzorgen van de maaltijden, schoonmaken, op pad gaan met bewoners, een kop koffie drinken of een spelletje spelen. Vakantiekrachten die liever bij de mensen thuis werken zijn ook van harte welkom. Hun werk bestaat uit bijvoorbeeld stofzuigen en schoonmaken. Daarnaast is een luisterend oor minstens zo belangrijk en is er alle ruimte voor een grapje en een moment van oprechte aandacht.
Bevalt het werken als vakantiekracht? Dan is een bijbaan ook na de zomer bespreekbaar. Als vakantiekracht ben je minimaal 16 jaar en deze zomer minstens drie weken beschikbaar. Mooi meegenomen is het salaris; dat is meer dan het minimumjeugdloon. Meer weten over werken als vakantiekracht bij Kennemerhart is te vinden op www.kennemerhart.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 07 juni 2018 - 13:48