Rodi

Ronald Herenkapper viert 25-jarig bestaan

Ronald en Siemona Bijster. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM – 25 jaar geleden opende Ronald Bijster – op 25-jarige leeftijd - zijn eigen herenkapsalon. Dit jubileum wordt zaterdag 16 juni groots gevierd met een receptie voor klanten en relaties.


Ronald Bijster opende in 1993 zijn eigen kapsalon aan de Oude Zijlvest 35. Tien jaar eerder viel hij voor het kappersvak. “Ik zat op de mavo en wist niet wat ik wilde. Mijn vader vroeg me ‘waarom wordt je geen kapper?’. Hij was zelf ook kapper geweest maar moest stoppen vanwege kapperseczeem. Ik was daarom ook niet direct enthousiast. Maar hij kon er zo enthousiast over vertellen dat ik besloot het te proberen. Nadat ik een zaterdag mee had gedraaid bij Herenkapsalon Peter – ik was toen 15 jaar oud – was ik verkocht! Ik kreeg hier een baan aangeboden en hier heb ik het vak geleerd”, blikt Ronald terug.
Ronald wist al snel; als ik 25 jaar oud ben wil ik een eigen zaak openen. Dus lukte! Hij kreeg de kans om de zaak van kapper Bosman aan de Oude Zijlvest over te nemen. In 2007 werd Peter ziek en kon hij het vak niet langer uitoefenen. Ronald besloot zijn zaak te verplaatsen en zit nu alweer elf jaar gevestigd op de plek waar hij het vak heeft geleerd, aan de Leidsevaart 248. Samen met zijn vrouw Siemona runt Ronald dit jaar 25 jaar zijn zaak.
Ronald is een herenkapper. Altijd geweest. “Dat is wat ik leuk vind, de sfeer is hier gewoon goed. Het is toch anders dan bij een dames- of gemengde kapper”, legt Ronald uit. De laatste trends houdt Ronald nauwlettend in de gaten. Hoe de toekomst er uit ziet? “Ik hoop dit nog heel lang te doen! Dit vak is te leuk om het niet te doen.”
Het 25-jarig bestaan wordt zaterdag 16 juni van 16.00 tot 18.00 uur gevierd. Ronald en Siemona vragen hun gasten om, als ze een cadeau willen geven, te schenken aan het goede doel waar Ronald en Siemona zoveel waarde aan hechten, het scholenproject (voor ruim 2.000 kinderen waarbij alle onderwijskosten worden betaald) en een medische hulppost in Congo. “Dit doel steunen we al ruim dertig jaar met de kerk (Hersteld Apostolische Zendingkerk), ze doen zoveel goeds in een land waar ze minder hebben dan bij ons.
Herenkapper Ronald, Leidsevaart 248. Afspraken maken kan telefonisch via 023 542 4127 of via de website www.ronaldherenkapper.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 - 14:45