Rodi

Brussels Bun streeft naar perfectie
‘Alles is vers en met liefde bereid’

Koen Michaëlis. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM – Broodjeszaak Brussels Bun opende begin deze maand de deuren aan de Grote Houtstraat 163 in Haarlem. Eigenaar Koen Michaëlis (24 jaar) barst van de energie en wil Nederland veroveren met zijn concept waarbij alles draait om verse producten, vriendelijke service en aantrekkelijke prijzen.


Zes jaar lang deed Michaëlis ervaring op in een ‘eigen’ brasserie in het VU medisch centrum. “Wat werkt wel en wat niet, wat vinden klanten aantrekkelijk, hoe zet ik mijn eigen concept in de markt? Dat waren allemaal vragen waar ik me dagelijks mee bezig hield. Daarnaast heb ik veel geleerd door om me heen te kijken. Hoe doen anderen het? Ik ben nog maar 24 jaar dus ik kan heel veel leren van anderen. In sommige broodjes zit wel twintig jaar ervaring. Dan hoef ik het wiel niet opnieuw uit te vinden, dan is het gewoon goed”, vindt de ambitieuze Michaëlis.
La Place was altijd een voorbeeld voor Michaëlis. “Alles vers bereid, de beleving, de transparante manier van werken; dat vond ik altijd al prachtig. Maar, de prijzen vond ik te hoog. Juist door klanten het zelf te laten pakken en af te laten rekenen bij de kassa bieden we een snelle service. Geen lange rijen bij ons. Even snel een kopje koffie halen, broodje erbij. En omdat we zo werken, kunnen we alles aanbieden voor hele aantrekkelijke prijzen. Luxe broodjes hebben we al vanaf 2 euro en een kopje koffie of thee kost voor 11.00 uur 1 euro en daarna 1,50 euro.” Wie liever even gaat zitten, kan plaatsnemen in de sfeervol verbouwde zaak. Een kopje koffie of thee erbij of een verse smoothie. Er zijn 25 zitplaatsen.
Brussels Bun dankt zijn naam aan de vele Belgische – en met name uit Brussel – producten. “We kennen in Nederland veel Franse producten als het om broodjes gaat, maar de Belgische producten moeten we niet onderschatten. Dit is een nog deels onontdekte markt, maar zeer de moeite waard!”
Brussels Bun is op werkdagen open van 7.30 tot 17.00 uur. In het weekend zijn ze open van 9.00 tot 17.00 uur. Ze zijn te vinden aan Grote Houtstraat 161.

Artikel geplaatst op dinsdag 17 juli 2018 - 15:18