Rodi

Jongdierenshow bij tuincentrum De Oosteinde

Jongdierenshow bij tuincentrum De Oosteinde. (Foto: Rodi Media)

HILLEGOM - Maar liefst 6 regionale Pluimvee- en Konijnenfokkersverenigingen hebben de handen ineen geslagen voor het organiseren van de jaarlijkse jongdierenshow. Deze show zal zaterdag 1 september voor de zeventiende maal plaatsvinden bij Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom.


De leden van de verenigingen uit Heemstede, Noordwijk, Nieuw-Vennep, Haarlem, Leiden en Lisse zullen meer dan 200 konijnen, (dwerg)hoenders, serama’s cavia’s en sierduiven inzenden. Deze dieren zullen vertegenwoordigd zijn in een groot aantal rassen en kleuren. Van het allerkleinste kipje, de Serama, tot één van de grootste hoenders de Brahma. Verder van het kleinste konijn de Kleurdwerg tot één van de grootste konijnen, de Lotharinger.
Tijdens de keuring van de dit jaar gefokte dieren mogen zowel de fokkers als het publiek aanwezig zijn en kan men vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. De jongdierenshow is de eerste tentoonstelling na het fokseizoen, waar de fokker kan zien of de door hem of haar gefokte jonge dieren voldoen aan de raskenmerken. Het beloofd een prachtige show te worden, waarbij de kwaliteit van de dieren zeer hoog is. Voor de fraaiste dieren zijn prijzen beschikbaar gesteld door Tuincentrum De Oosteinde.
De keuring zal om ongeveer 09.30 beginnen. De dieren zullen tot 17.00 uur tentoongesteld blijven, waarna de fokkers de dieren weer naar huis brengen. Iedereen is van harte welkom om de dieren te bekijken en om wellicht een idee te krijgen van de vele verschillende rassen en kleuren alvorens men zelf eventueel tot aanschaf overgaat. Leden van de zes verenigingen kunnen informatie geven over de verschillende dieren en het houden ervan.
Voor de jeugd is er een knuffelhoek aanwezig waar konijnen onder begeleiding van leden van de verenigingen geaaid kunnen worden.
De jongdierenshow wordt zaterdag 1 september van 09.00 tot 17.00 gehouden bij Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22 in Hillegom. Meer informatie via Margré Philippo: margre@live.nl

Artikel geplaatst op maandag 27 augustus 2018 - 11:08