Rodi

Open dag Tuin Totaal Hoveniersbedrijf

Het pand gelegen aan de Oudeweg. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De tuin is een verlengstuk van het huis. Hoveniersbedrijven zijn tegenwoordig vaak net zo veelzijdig zijn als menig aannemer. "Het alleen maar schoffelen van een border, is al lang niet meer de hoofdzaak van een hovenier, zegt Raymond Landwehr Johan van Tuin Totaal. Zaterdag 22 september houdt het hoveniersbedrijf een open dag. Van 10.00 - 17.00 uur is iedere tuinliefhebber welkom aan de Oudeweg 30 in Haarlem.


Raymond Landwehr Johann van Tuin Totaal Hoveniersbedrijf te Haarlem, ''Het voorjaar is traditioneel de drukste periode voor een hovenier. Minder bekend is, dat het héle jaar door tuinen kunnen worden aangelegd, dus ook in de winter (behalve als het flink vriest). Dus belt u in het najaar, dan zal de wachttijd veelal korter zijn, dan in het drukke voorjaar. Hou hier dus rekening mee in uw planning.”
Raymond heeft voor tuinliefhebbers enkele tips voordat ze vol goede moed aan de slag gaan en er achter komen dat het net even anders gaat dan gepland. ''Werk eerst een idee op papier uit en laat er een ander naar kijken. Kijk hoe de zon eventueel wel of niet in de tuin schijnt. Laat u inspireren op internet door gewoon te zoeken op tuinafbeeldingen. En neem vooral contact op met meerdere hoveniers. Al kan ik zeggen dat wij goed meedenken met de klant en altijd kijken naar hun wensen.''
Neem geen overhaaste beslissingen is het devies. “Gelukkig wordt er steeds vaker op langere termijn gepland en nagedacht. We zijn pas klaar als de klant tevreden is.''.

Artikel geplaatst op vrijdag 21 september 2018 - 09:00