Rodi

Jouw Marktkraam Haarlem wordt ‘Urban Community Store’

Het team van Urban Community Store. (Foto: Sales & Branding)

HAARLEM - Bij een upgrade van de winkel hoort ook een andere naam. Jouw Marktkraam Haarlem heet voortaan Urban Community Store. Eigenaresse Natascha is blij met het nieuwe concept.


In 2016 startte de onderneemster met het concept ‘Jouw Marktkraam’ in Haarlem. Haarlemmers konden vanaf deze tijd hun oude spullen weer een tweede leven geven. "Omdat klanten behoefte hadden aan meer diversiteit en creativiteit is Natascha verder gegaan onder de naam Urban community Haarlem. Dat betekent de stadsmensen weer bij elkaar brengen!"

Goede dagen

En dat doet ze met heel veel plezier. Al twee jaar lang brengt zij heel Haarlem met elkaar in contact in haar eigen winkel gelegen aan de Houtplein 16 te Haarlem. De winkel krijgt gemiddeld 200 à 300 bezoekers per dag en op een goede dag ook weleens 500 bezoekers in de winkel. Steeds meer Haarlemmers weten de weg naar de Urban Community Store te vinden. De doelgroep is heel divers: jong, oud, hoogopgeleid, laagopgeleid, verschillende nationaliteiten en zelfs BN’ers komen regelmatig langs.
‘’Haarlemmers zeggen dat dit de leukste winkel van de stad is, omdat ze hier echt alles kunnen vinden. Er is een breed assortiment beschikbaar, van kleding tot aan sieraden tot antiek en keukengerei. Niet alles is tweedehands, veel huurders hebben een eigen webshop en verkopen hier ook hun eigen producten om meer naamsbekendheid te creëren’’.
Betrokken en online

Wat Urban community zo anders maakt, is dat Natascha zelf betrokken is met alle huurders. Natascha leert hen alles over het ondernemerschap, de styling, het bepalen van de prijzen en het promoten van de artikelen. Natascha geeft maandelijks trainingen aan huurders, waarbij men gelijk aan de slag kan met de juiste technieken. ‘Ik vind het leuk om te zien dat de huurders samen zo veel lol met elkaar hebben en veel van elkaar leren. Je ziet dat degene die mijn adviezen opvolgen een leuk zakcentje verdienen en hiermee drie keer per jaar op vakantie gaan’’.
Alle spullen zijn ook online te bestellen via de eigen webwinkel. Dit is handig voor klanten die buiten Haarlem wonen. Zo kunnen zij toch dagelijks een kijkje nemen in de winkel en hun bestellingen plaatsen. Ook blogt Natascha over de verschillende gebeurtenissen in de winkel, waar zij vol passie over schrijft op www.urbancommunitystore.nl.
De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Houtplein 16 te Haarlem (tegenover de ABN AMRO bank)

Artikel geplaatst op maandag 24 september 2018 - 15:55