Rodi

Waardijk schoenen: Een familiebedrijf met ruim 170 jaar historie en kennis
“Ik ga voor kwaliteit en niet voor tijd’’

BLOEMENDAAL - De Bloemendaalseweg 93 in de dorpskern van Bloemendaal. Het is heilige grond voor Bert Waardijk en familie. Sinds 1952 is het winkelpand, het magazijn eronder en de woning erboven onderdeel van de familie. Als achter- achter- achterkleinzoon van betovergrootvader Jan Waardijk zwaait Bert de scepter over het familiebedrijf Waardijk schoenen.


Het ondernemen zit de verkoper in het bloed net als zijn passie voor schoenen. Zes dagen per week is Bert op pad of onderweg. Met twee bedrijven, gevestigd in Alkmaar en Bloemendaal, de webshop, beurzen in het buitenland, afspraken met leveranciers, het uitzoeken van collecties….het is slechts een greep uit de vele werkzaamheden van de geboren en getogen Bloemendaler. “De zondag is voor mijn gezin. Mijn vrouw en ik hebben vier kinderen, daar wil ik ook van genieten.’’

Doofstom

Het zit me in de genen,” vertelt Bert in zijn pand in Bloemendaal. Samen kijken we naar de originele foto’s van vroeger die vergroot ingelijst en opgehangen zijn aan de muren van de zaak. Vijf generaties geleden is onze historie begonnen. Mijn betovergrootopa was doofstom en kon het beroep van zijn ouders (zij waren molenaar) niet uitoefenen. Hij besloot om voor zichzelf te beginnen in de schoenen. Na een goed afgeronde stage bij een schoenmaker startte Jan in 1847 zijn onderneming in Uitgeest. Dat was het begin van Waardijk schoenen, een schoenenonderneming die tot op de dag van vandaag nog steeds floreert.

Comfortabel en modieus

De belangrijkste reden waarom Waardijk schoenen nog steeds kan rekenen op grote klandizie en trouwen klanten is omdat zij kwaliteit levert. “Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je weet dat je een kwaliteitsproduct in huis hebt. “We kijken naar de pasvorm, het materiaal, de comfort, de kleur, de naden, noem maar op. Er zit zoveel technologie in een schoen, daar kan ik uren over praten. De kennis die ik met onze medewerkers heb zit in onze collecties. Ik durf te zeggen dat wij voor elke voet van jong tot oud een comfortabele, modieuze schoen in huis hebben.”

Diversiteit in collecties

Géén grote keten, met nummers in plaats van klanten, maar in iedere winkel een Waardijk op de werkvloer en een prachtig team van medewerkers met passie voor passende schoenen. ‘’Voeten zijn persoonlijk en zeer belangrijk. Je moet ze niet alleen goed verzorgen maar ook voorzien van goed schoeisel. Met dat laatste kan ik iedereen bij helpen.” Met zorg en smaak stelt Bert jaarlijks diverse collecties samen. “In het hogere segment zoek ik de merken en schoenen uit waarvan ik denk dat die op elk aspect geschikt zijn. Voor de man, vrouw of kind, (hiernaast hebben wij kinderschoenenspeciaalzaken Pucks&Kicks aan het bedrijf toegevoegd) wil ik dat de collectie zo samengesteld is dat er altijd keuze is. Een diversiteit in wijdtes en breedtematen, met goede pasvorm en soepel materiaal waardoor het paar schoenen langer dan één seizoen meegaat. Alleen het beste is goed genoeg. “

Waardijk Schoenen, Bloemendaalseweg 93, Bloemendaal. Tel: 023 525 7338. Website: https://www.waardijk.nl/

Artikel geplaatst op woensdag 17 oktober 2018 - 12:07

Foto's