Rodi

Opening Normal zaterdag 2 december
Normale artikelen voor abnormale prijzen

De crew van NORMAL in Haarlem (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De vierde Nederlandse NORMAL-winkel opent zijn deuren op de Grote Houtstraat 121-123 in Haarlem. NORMAL, dat heel normale artikelen verkoopt voor heel abnormale prijzen, is in slechts 5 jaar uitgegroeid tot een keten met meer dan 150 winkels in Scandinavië. Nu breidt het verder uit in Nederland, met de vierde winkel in het centrum van Haarlem.


De keuze om in Haarlem een vestiging te openen is volgens de directie zeer logisch. "Haarlem is een prachtige oude stad met een mooi en gevarieerd winkelgebied, een veelzijdig uitgaansleven en een trekpleister voor veel toeristen. Haarlem is dus erg interessant voor ons en die kenmerken vormen een heel natuurlijke basis voor ons in Nederland”, zegt Torben Mouritsen, medeoprichter en managing director van NORMAL A/S in Denemarken. De winkels in Nederland worden geleid door Bjorn van Driessche en Paul van Dooren.

Werkwijze

NORMAL onderscheidt zich van andere detailhandel ketens door heel normale artikelen voor heel normale mensen te verkopen, maar dan goedkoper. NORMAL’s communicatie onderscheidt zich ook van de werkwijze, die veelal wordt gehanteerd binnen de detailhandel. Er zijn geen aanbiedingen of kwantumkortingen. De prijzen staan vast en zijn laag, elke keer dat je de winkel bezoekt. “Onze klanten moeten eraan wennen dat de prijs altijd dezelfde lage prijs is; ongeacht hoeveel je koopt of wanneer”, zegt Bjorn van Driessche.
Openingsfeest

De opening van NORMAL wordt gevierd met een enorm openingsfeest, zoals dat bij alle openingen van NORMAL-traditie is. De klanten kunnen uitkijken naar veel goodie bags, kunnen een pallet vol producten winnen en niet te vergeten de beste, zelfgemaakte soep ter wereld.
”Wij kijken er naar uit om de klanten erg goede deals aan te bieden, waarbij ze merkartikelen kunnen kopen voor vaste lage prijzen. Bij de eerdere winkelopeningen in Nederland, Denemarken, Noorwegen en Zweden is het altijd overweldigend om de vele positieve reacties van blije klanten te horen. Het wordt geweldig interessant om te zien hoe Haarlemmers het NORMAL-concept ontvangen”, zegt Van Dooren.

Artikel geplaatst op zondag 02 december 2018 - 09:11