Rodi

Beter leren en presteren als het rustig in je hoofd is
Gratis visuele screening in maart bij Toman Optiek Heemskerk

HEEMSKERK - Schoolgaande kinderen en volwassenen kunnen van 1 tot en met 29 maart kosteloos een visuele screening bij Toman Optiek in Heemskerk ondergaan op de aanwezigheid van fixatie disparatie (FD). Dat laatste betekent dat het beeld van het rechteroog niet goed met het beeld van het linkeroog correspondeert. Er is dan sprake van een onjuiste oogsamenwerking.


Veel symptomen van FD komen overeen met die van dyslexie. Het komt voor dat een kind geen dyslexie maar FD blijkt te hebben of zelfs beide. Door het FD-probleem aan te pakken zal het kind met leer-, schrijf-, lees- of gedragsproblemen beter gaan functioneren. Het is bij diverse beroepsgroepen reeds bekend dat de dyslexie-epidemie van de laatste jaren onder meer te wijten is aan fixatiedisparatie. Terwijl FD goed te behandelen is en dyslexie niet.
Visuele disfuncties kunnen leer-, schrijf- en leesprestaties van mensen, jong en oud, ernstig belemmeren. Daarnaast gaan visuele problemen vaak gepaard met klachten en stoornissen als concentratieverlies, hoofdpijn, branderige ogen, slechte werkhouding, nekklachten, vermoeidheid, gedragsproblemen, slordig handschrift en onhandige motoriek.
Van 1 tot en met 29 maart vinden de Nationale Fixatie Disparatie Onderzoeksweken plaats waar men bij Toman Optiek prima terecht kan. Toman Optiek is bovendien aangesloten bij de multidisciplinaire Oogzorgorganisatie Functionele Oogzorg Nederland (FON). Op dit platvorm werken professionals uit het onderwijs en de (para)–medische wereld met opticiens en optometristen uit de oogzorg samen met als doel het publiek te informeren en te adviseren over visuele disfuncties en de (mogelijke) gevolgen daarvan. Daarnaast wordt hulp gegeven om visuele disfuncties zoals FD te verhelpen.
Voor nadere info: Toman Speciaal optiek Heemskerk, Europaplein 31, 1966WB Heemskerk, www.tomanoptiek.nl, tel: 0251-237427.

Artikel geplaatst op woensdag 22 februari 2017 - 13:11Reacties (0)


Reageer