Rodi

Sporten doe je in…

(foto's aangeleverd)

Sporten doe je in…gepaste kleding, zou je denken. En dat is waar. Voetballen doe je in voetbalshirt en -broek, hockey in hockeyshirt en -broek, biljarten in wit overhemd met een zwarte pantalon en zo kun je nog een tijdje doorgaan. Golf speel je dus in golftenue.
Maar hoe ziet dat er dan uit? Sommige mensen zien beelden voor zich van helder gekleurde, geruite broeken bij de mannen met daarboven een bolle buik in een te strakke polo. Oude afbeeldingen van vroeger tonen ons heren -dames golfden namelijk vroeger niet- in kostuum, compleet met stropdas en vest.
Dat is zo langzamerhand wel verleden tijd en dat is maar goed ook. Golfen doen we in gewone, nette kleding en dus niet in voetbalbroekjes, T-shirts, joggingbroeken en ook niet op Nike Airs. Iedereen heeft die gewone kleding in kast hangen, daar hoef je geen boodschappen voor te doen. En dat maakt golf meteen ook minder duur dan je denkt.
De suggestie voor de heren is een lange of korte broek op minstens kniehoogte, poloshirt of overhemd of trui. En voor de dames een shirt met kraag en of met mouwen. En daaronder een rokje, lange broek en de korte broeken zijn toegestaan diverse lengtes.
En voor iedereen die wat vaker gaat golfen, zijn golfschoenen het overwegen waard. Meer weten? Kijk dan op www.heemskerksegolfclub.nl
Jeroen Rijvordt, lid Heemskerkse Golfclub

Artikel geplaatst op zondag 16 april 2017 - 06:18