Rodi

Koffiedrinken met de notaris bij Uitvaartverzorging IJmond

Uitvaartcentrum Heemskerk. (Foto: Suzanne Overgaag)

HEEMSKERK - Uitvaartverzorging IJmond houdt dinsdag 2 mei twee activiteiten in het uitvaartcentrum aan de Laan van Assumburg 95A in Heemskerk.


Van 10.00 tot 12.00 uur is er een bijeenkomst waarin geïnteresseerden vragen kunnen stellen aan een notaris. De ervaring leert dat veel mensen vragen hebben over erfrecht, maar dat de drempel om naar de notaris te gaan soms best hoog is. Daarom organiseert Uitvaartverzorging IJmond deze bijeenkomst in een informele sfeer, waarbij iedereen onder het genot van een kopje koffie vragen aan de notaris kan stellen.
Wie erft er van mij als ik geen testament maak? Welk voordeel biedt het mij om een testament te maken? Is het testament dat ik lang geleden gemaakt heb nog geldig? Hoe zit het met erfbelasting: wat moet je betalen en wie hebben er vrijstelling? Hoe zit dat met de eigen bijdrage (in het kader van de AWBZ) als ik naar een verzorgingshuis ga? Wat is een levenstestament? En nog veel meer vragen komen aan bod.
Van 12.00 tot 15.00 uur organiseren zij een zogenaamd 'uitvaartspreekuur'. Iedereen is welkom om binnen te lopen, het uitvaartcentrum te bekijken en vragen over uitvaartverzorging te stellen.
Het uitvaartspreekuur en de notarisbijeenkomst zijn beide vrij toegankelijk, maar voor de bijeenkomst met de notaris wordt vooraf reserveren op prijs gesteld. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@ijmonduitvaart.nl of telefonisch via 0251-252094.

Artikel geplaatst op donderdag 20 april 2017 - 11:06