Rodi

Weet u...

De handicart. (foto aangeleverd)

Dat je golf kunt spelen tot op zeer hoge leeftijd. Het is niet abnormaal, dat je tijdens een ronde over de baan mensen (dames én heren) tegenkomt, die de leeftijd van 80 reeds lang zijn gepasseerd. Hoe komt het toch, dat velen dat zo lang volhouden?
Golf is een sport, waarbij weinig lichamelijk kracht nodig is. De techniek van het spelletje is het geheim van golf. Daarnaast is lichamelijke (en uiteraard geestelijke fitheid) een pré. Maar met het stijgen der jaren wordt de lichamelijke conditie wat minder en helaas dwingt deze soms ook tot het beëindigen van de sportieve activiteiten. Dat geldt ook voor golfers, maar voor velen is er de oplossing in de vorm van een handicart.
Een handicart is een buggy, die de minder valide golfer voor een prikkie kan huren op meer dan honderd golfbanen in Nederland. Er is zelfs een stichting die meer dan 700 golfkarren op meer dan 100 golfbanen laat rijden. Deze stichting werkt zonder overheidssubsidie en doet fantastisch werk. Op deze manier blijven mensen tot op hoge leeftijd actief en werken de golfclubs mee om oudere -en minder valide golfers actief mee te laten doen aan golf.
De Heemskerkse Golfclub heeft acht handicarts in gebruik en deze kan men huren voor de prijs van een goed glas wijn. De Stichting Handicart financiert dit alles door giften, donaties, pashouders en sponsoring. En deelnemende clubs organiseren jaarlijks het handicarttoernooi. Op 23 juli en dat is vandaag is dit jaarlijkse toernooi op de Heemskerkse.
Wilt u hier meer over weten? www.handicart.nl En wilt u reageren? Dat kan: parredactie@heemskerksegolfclub.nl U maakt dan kans op een gratis rondje op de Weidelus (zo heet onze PAR3 baan).
Ik wens u een prettige en vooral zonnige zomervakantie. Tot september!
Gerard Hoekstra, lid van de Heemskerkse Golfclub

Artikel geplaatst op maandag 17 juli 2017 - 14:55