Rodi

Tekenen en schilderen bij Toverzicht

Tijdens de teken- en schilderlessen leren de kinderen vooral kijken naar hoe iets er in het echt uitziet. (foto aangeleverd)

HEEMSKERK - Marloes Bloedjes geeft weer diverse cursussen op teken- en schildergebied bij het Toverzicht in Heemskerk. Voor kinderen (6 t/m 11 jaar) vindt de cursus op woensdagmiddag plaats, of van 13.30 tot 15.00 uur of van 15.30 tot 17.00 uur.


De cursus is vooral bedoeld voor kinderen die creatief zijn en vaker willen tekenen. Tijdens de lessen leren ze vooral kijken naar hoe iets er in het echt uitziet, maar vooral ook om trouw te blijven aan hun eigen fantasie. Elke les wordt gewerkt met een ander thema en een andere techniek. Zo komen aquarelverf, acrylverf, houtskool, markers en diverse druktechnieken aan bod. Bij mooi weer proberen we naar buiten te gaan. Er wordt altijd gekeken naar wat de kinderen willen leren en de groepen zijn niet groot, zodat er aandacht is voor iedereen. De gratis proefles vindt plaats op 20 september. Een week later, de 27e begint de cursus (keuze uit 6 of 12 keer).
De cursus voor tieners (12 tot 16 jaar) is afgelopen week van start gegaan. Bij tieners is niet alleen het tekenen zelf belangrijk, maar ook het sociale aspect. Omdat deze leeftijdsgroep veelal bezig is met school, vrienden (die niet altijd van tekenen houden) en bijvoorbeeld gamen, is het fijn om te tekenen binnen een groep met ‘soortgenoten’. De cursussen worden gegeven in Breedweer in Heemskerk. Meer informatie is te vinden op www.toverzicht.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 06 september 2017 - 16:41