Rodi

Mannen en vrouwen

(foto aangeleverd)

Mannen en vrouwen zijn zoals wij weten heel verschillend van elkaar. Zo kunnen vrouwen multitasken en mannen raken bij twee klusjes tegelijkertijd in de stress. Vrouwen kunnen zich veel beter concentreren op hun werk en ze kunnen op sommige momenten de mannen wanhopig laten verlangen naar nog meer van hun vaardigheden.
Ja, mijne heren, u kunt nog wat van de dames leren. Recht slaan bijvoorbeeld op de golfbaan. Hoe het komt komt het, maar de dames slaan de bal meestal keurig in de richting van het doel. De heren slaan met name bij de afslag van de tee vele ballen naar rechts, of naar links en als ze geluk hebben gaat hij rechtuit.
Weinigen realiseren zich dat de kortste weg naar de hole een rechte lijn is en als ze zich daarvan bewust worden, is het meestal te laat. De vrouwen doen dat volgens mij veel slimmer: ze slaan gewoon wat minder hard en houden op die manier controle over de bal.
De gemiddelde lengte van een hole is ongeveer 300 meter. Sommige zijn 100 en andere zijn 400 of meer. Maar gemiddeld toch 300 meter. Stel, dat je 80 meter per slag slaat, dan kun je toch zelf uitrekenen hoeveel slagen je nodig hebt om op de green te komen!
Gerard Hoekstra, lid van de Heemskerkse Golfclub
Wilt u reageren? Stuur dan een berichtje naar parredactie@heemskerksegolfclub.nl en wellicht wint u een gratis rondje op onze PAR-3.

Artikel geplaatst op woensdag 13 september 2017 - 15:00