Rodi

In het zonnetje

(foto aangeleverd)

In het zonnetje gezet worden is altijd leuk, want dat houdt in, dat iemand je belangrijk vindt. Dat overkwam bijna honderd leden van de Heemskerkse golfclub op een prachtige zondag in oktober. Dat was de warmste zondag in oktober ooit. Wat zijn dat dan voor mensen die dit is overkomen? Dit zijn de leden die onbezoldigd en met grote inzet bezig zijn om de vereniging draaiende te houden.
En niet alleen op de golfclub. Deze mensen vind je overal in onze samenleving en we zouden niet meer weten hoe het allemaal zonder moet. Wat doet een vrijwilliger zoal op de golfclub? Hij/zij zorgt, dat de baan er goed bij ligt, zorgt dat de wedstrijden georganiseerd worden, zorgt dat de club bestuurd word, zorgt dat minder valide spelers de baan op kunnen in een buggy, zorgt dat spelers veilig en goed de baan in kunnen en blijven, geklust wordt, geautomatiseerd wordt, gebridged wordt, nieuwe leden zich thuis voelen, enzovoort, enzovoort.
Het lijkt wel een doorsnee club in Nederland! En dat is natuurlijk ook zo. Wat zouden we zonder vrijwilliger nog kunnen doen in Nederland. Vandaar het zonnetje en daar voelde iedereen die er was zich heel goed bij. Weet u, dat de Heemskerkse Golfclub plusminus 180 vrijwilligers heeft?
Gerard Hoekstra, lid van de Heemskerkse Golfclub

Artikel geplaatst op zondag 29 oktober 2017 - 15:19