Rodi

Zybbit sleuteletui voorkomt autodiefstal
Heemskerker Bob Niesten bedenkt unieke oplossing voor een groot probleem

Het Zybbit- duopakket. (foto aangeleverd)

HEEMSKERK - De nieuwe generatie auto’s, veelal de duurdere types, zijn voorzien van een automatische deurvergrendeling. De sleutel zendt een signaal uit en wanneer deze in de buurt van de auto komt, gaat de vergrendeling open. Pure luxe dat er geen knopje ingedrukt of, een sleutel in het slot gestoken hoeft te worden. De naam hiervan is keyless-entry, ook wel smartkey genoemd.


Het dievengilde is hiervan natuurlijk op de hoogte. Zij hebben een systeem bedacht waardoor een auto met keyless entry gemakkelijk ontsloten kan worden door gebruik van een versterker. Met zijn tweeën gaat men op pad. Een vangt het signaal van de sleutel op, de tweede persoon ontvangt het signaal bij de auto en opent het slot. Nu is het alleen nog een kwestie van de startknop indrukken en de auto kan weggereden worden.
Deze techniek wordt ook gebruikt in een parkeergarage. Wanneer je nietsvermoedend bij je auto wegloopt, wordt het signaal opgevangen en de eventuele spullen uit de auto gestolen. Weg nieuwe aankopen, laptop of fototoestel. De meeste eigenaren van dit soort auto’s zijn niet op de hoogte van deze eenvoudige manier om de auto te stelen. De auto’s worden niet alleen gestolen om ergens anders te verkopen maar ook worden deze gestolen auto’s gestript en de onderdelen verkocht. In de media is de laatste tijd meer aandacht aan dit type diefstal besteed. Een echte oplossing was nog niet voor handen.
Maar Bob Niesten uit Heemskerk van het bekende Autobedrijf Niestcar bedacht iets bijzonders dat een oplossing was voor dit probleem: Zybbit. ''Wij hebben het Zybbit sleuteletui bedacht. Zybbit is een sleuteletui dat de straling van de sleutel blokkeert. Het elegante leren etui is voorzien van signaalblokkerend materiaal waardoor het signaal niet naar buiten treedt. Dit werkt als de kooi van Faraday: Doordat de straling niet opgevangen wordt, kunnen ze niet in de auto komen'', vertelt hij.
Bob vervolgt: ''Het voordeel van dit etui is, dat hij gemakkelijk in de broekzak of tas opgeborgen kan worden. Dus ook wanneer je bijvoorbeeld in een horecagelegenheid of winkelcentrum bent, is de bescherming gewaarborgd. Vanaf nu is er dus een eenvoudige oplossing!''
Wie meer hierover wil weten kan bij Autobedrijf Niestcar aan de Rijksstraatweg 21 in Heemskerk terecht, tel: 0251- 244666. Het Zybbit-sleuteletui is te koop voor 38,95 euro, een duopakket kost 75 euro. Er is keuze uit een stijlvolle zwarte of stoere bruinleren versie. Zie ook: www.zybbit.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 18 april 2018 - 16:26

Foto's