Rodi

Showroom vol A-merk scooters bij Rutte 2wielers

Rutte 2wielers biedt een uitgebreide keus uit de nieuwste modellen van topmerken SYM, Peugeot en Kymco. (Foto: Bos Media Services)

HEEMSKERK - Dit is de mooiste tijd van het jaar om er met de scooter op uit te trekken. Rutte 2wielers biedt een uitgebreide keus uit de nieuwste modellen van topmerken SYM, Peugeot en Kymco. Van deze drie merken heeft Rutte 2wielers het dealerschap in handen, maar het bedrijf levert ook scooters van bijvoorbeeld Piaggio en Vespa.


Sinds de verhuizing vorig jaar vanaf het Europaplein naar het Gildenplein is het steeds drukker geworden. Eigenaar Paul Rutte: “Het bedrijf bestaat nu drie jaar en we registreren binnenkort de tweeduizendste klant.” Rutte verkoopt zowel bromscooters als snorscooters en motorscooters. Daarnaast verzorgt hij ook onderhoud en reparaties. Tevens worden scooters ingekocht en kan men er voor schadeafhandeling terecht. “We hebben twee bussen rondrijden. Als mensen zelf niet op winkeltijden bij ons langs kunnen komen, kunnen we op afspraak met een bus langsrijden om de scooter op te halen.”
De winkel aan het Gildenplein, met daarachter een royale werkplaats, is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Er is geen koopavond, maar: “Op afspraak gaan we wel ’s avonds open.” Paul Rutte signaleert een nieuwe trend in de branche: “Je ziet niet alleen veel jongeren op scooters, maar ook steeds vaker hun ouders. Ze doen de tweede auto de deur uit en kopen een scooter voor het woon-werkverkeer en de ritjes naar bijvoorbeeld het strand.”
Om de drukte het hoofd te kunnen bieden, zijn er drie vaste krachten in dienst en op zaterdag nog eens twee extra medewerkers. Kijk op www.rutte2wielers.nl voor meer informatie.

Artikel geplaatst op dinsdag 17 juli 2018 - 20:18