Rodi

Zelfzorg? U staat er niet alleen voor
Drogisterij Visser de specialist in zelfzorg

‘Klanten met rugklachten?' Die komen hier dagelijks over de vloer. Bij de geringste inspanning steekt lage rugpijn de kop op: werken in de tuin, schilderen, maar ook stofzuigen en dweilen. De pijn kan in de rug schieten als je was uit de wasmachine haalt of bukt om iets zwaars op te tillen. Wie last krijgt van een scherpe pijn laag in de rug, soms gepaard met uitstraling in de benen, of een zeurende pijn die langzaam erger wordt kan ernstig beperkt worden in de dagelijkse bezigheden. Hiervoor is heel vaak een afdoende oplossing.

Ondersteuning

Veel mensen die last van hun rug hebben, krijgen alleen maar te horen: ‘Leer er maar mee leven’. Ze gaan vaak op zoek naar oplossing op het internet, maar raken dan overspoeld door tegenstrijdige informatie. En ze weten niet waar ze iets kunnen kopen. Uw drogist kan verlichting bieden met behulp van warmtepleisters, zalven en crèmes. Drogisterij Visser heeft nu iets in de winkel waarmee je jezelf letterlijk een steuntje in de rug kunt geven. Na veel speuren vonden Teveel gebukt, te zwaar getild, kou op de rug of verzwakte spieren: minstens vier op de vijf mensen heeft wel eens last van rugpijn. En wat als je dan te horen krijgt: ‘leer ermee leven’? Dat hoeft helemaal niet. Drogisterij Visser heeft er gemakkelijke en praktische oplossingen voor. Zij leveren onder meer een pakket ondersteuningsmiddelen voor de rug.
Preventief

Bandages als de Lumbo Belt en de Active Belt geven je een orthopedische ondersteuning als je werkzaamheden uitvoert die de rug belasten. Is dat niet genoeg, dan is er ook nog de Lumbo Sacraal Belt en de Active Lumbo Belt: bandages met extra kruiselingse banden voor een stevige ondersteuning. Ze verlichten niet alleen de pijn, maar helpen ook de rug te herstellen en kunnen zelfs preventief werken. Daarnaast heb zijn er nog veel andere mogelijkheden om rugproblematiek te verlichten. Dit is nog totaal onbekend in Nederland. Maar wij hebben het, als enige in de wijde omgeving, al in de winkel staan!
Van hielspoor tot migraine: ‘De oplossing zit vaak in de voeten’ Evolutionair gesproken kunnen onze twee voeten ons lichaamsgewicht niet torsen - we stammen tenslotte af van viervoeters. En dat beginnen je voeten te merken - bij de één eerder, bij de ander later. Alle voeten hebben dus een neiging tot doorzakken bij lang staan of veel loopwerk. Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, blijkt dat een breed scala aan lichaamsklachten terug te voeren is op voetproblemen. Veel mensen zijn zich daarvan niet bewust. Directe voetklachten die zo ontstaan, zijn bijvoorbeeld een scheefstand van de grote teen, hamertenen en hielspoor. Dan moet het héle lichaam zich daarop aanpassen, van je enkels, knieën, bekken en wervelkolom tot aan de nek. Die lichaamsdelen gaan in een stand staan waar ze niet voor bedoeld zijn. Dat is vragen om moeilijkheden.”
Praktische oplossing

Bij veel mensen is de afwijking van de voet te klein voor een (dure) orthopedische of podotherapeutische zool. Gelukkig heeft Drogisterij Visser goedkopere, praktische oplossingen. Drogisterij Visser heeft een assortiment voetzolen van Uriel, dat wereldwijd bekendstaat om zijn goede en praktische medische hulpmiddelen. Er zijn comfortabele steun- en inlegzolen, maar ook een unieke Easy Fit zool. Het bijzondere is dat hij uit drie delen bestaat, die zijn afgestemd op lichte tot stevige ondersteuning. Ga je hardlopen, dan moet de voet flexibel zijn en gebruik je de basiszool. Ga je wandelen, dan belast je de voet langer en zet je de gele zool erop. En als je echt steun nodig hebt, bijvoorbeeld bij het skiën als je voet vast in een schikschoen zit, dan gebruik je ook nog de rode zool. Daardoor kun je met één product onder alle omstandigheden je voeten een goede steun geven. En daarmee voorkomt u klachten van voetpijn en rugpijn tot migraine!”

Artikel geplaatst op zondag 10 februari 2019 - 16:14

Foto's