Rodi

Column EP: Tol
IFA

September, de herfst komt eraan maar ook de IFA, de grootste electronicabeurs van Europa. Alle grote merken zullen hier net als ieder jaar aanwezig zijn om hun nieuwe producten te tonen. Wat we kunnen verwachten op deze beurs is zonder meer het doorgroeien van Oled TV's, wifi-ondersteuning op apparaten, waar ook ik het niet aan dacht maar zeker toejuich, speakers die onze gesproken opdrachten uitvoeren en natuurlijk multiroom-speakers.
Multiroom-speakers hoor ik jullie denken, daar zijn er al zo veel van! Daar ben ik het helemaal mee eens. Dus als je nu als merk daar bij wil komen, moet je echt van goeden huize komen. Ik kan jullie zeggen dat dit toch gelukt is en wel door harman/kardon! Het Omni plus draadloos speaker-systeem is de naam van dit prachtig systeem. Nu al nog voor de IFA is dit systeem bij ons in de showroom te beluisteren en het leuke is: het systeem maakt alle verwachtingen waar.
Het systeem bestaat uit drie speakers, verschillend van grootte en een soundbar komt daar nog bij. De speakers zijn los te gebruiken maar ook te koppelen. Als er twee dezelfde speakers zijn, kun je daar een stereo-opstelling van maken. De grootste speaker, de Omni 50 plus, heeft een accu ingebouwd zodat we hier kunnen spreken over echt 100 procent draadloos. De speakers zijn geschikt voor alle grote muziekdiensten via wifi en tevens voorzien van bluetooth zodat echt alles is te streamen vanaf de smartphone of tablet.
Bij de demonstraties tot nu toe is de reactie eigenlijk steeds hetzelfde. Bij het horen van de speaker wordt direct geroepen: ''Ja, maar nu hoor ik een subwoofer." Dat klopt is dan het antwoord maar die zit in de speakers, ondanks het formaat wat anders doet vermoeden. Kortom: harman/kardon heeft een multiroom-systeem op de markt gebracht wat menig muzieksysteem zal doen degraderen van een top set naar middelmatig. Nieuwsgierig geworden? Kom dan vrijblijvend langs voor een verbluffende demonstratie. Want echt: een speaker zo klein met zo een groots geluid met uitzonderlijk diepe basweergave was er nog niet.

Artikel geplaatst op donderdag 02 februari 2017 - 15:11Reacties (0)


Reageer