Rodi

Column EP: Tol
Zout in de wasmachine!

In de zoektocht naar schoon wassen, lage temperaturen en energie besparen lijkt AEG deze strijd te gaan winnen! Het regenereerzout dat we al jaren kennen uit de vaatwasser, is vanaf nu in enkele AEG wasmachines terug te vinden.
Eigenlijk met dezelfde functie als in de vaatwassers, het zacht maken van ons leidingwater. AEG heeft voor zijn nieuwste en tevens zuinigste wasmachine een speciale waterontharder ontworpen. Deze ontharder waar dus weer gewoon regenereerzout in zit verzacht en zuivert het water door harde mineralen te verwijderen. AEG noemt dit softwater technologie. Het voordeel van zacht en gezuiverd water is dat wasmiddelen doeltreffender werken. Er kan dus op een lagere temperatuur gewassen worden. De 60 graden-was kan voortaan op 30 graden worden gedaan met hetzelfde was als resultaat. De was wordt net zo schoon! Zacht en zuiver water heeft als extra voordeel dat de kleding veel beter zijn kleur behoudt. De kleding zal ook zachter aanvoelen. Je vraagt je af waarom dit eenvoudige concept niet jaren eerder is toegepast gezien de enorme voordelen ervan.
Deze nieuwe wasmachine van AEG valt in de energieklasse A min 60%. Het gemiddelde energieverbruik is echt enorm laag slechts 76kWh per jaar! De prijs van 1 kWh is ongeveer 25 cent zodat een klein rekensommetje ons verteld dat in een heel jaar wassen slechts twintig euro aan elektriciteit kost. Deze nieuwe AEG wasmachine zal een hoop liefhebbers vinden. Natuurlijk is de kwaliteit fantastisch en het energieverbruik extreme laag. Maar minder kleur verlies van de kleding zal ook een grote groep aanspreken.

Artikel geplaatst op donderdag 02 februari 2017 - 15:11Reacties (0)


Reageer