Rodi

Open huis Vellesan College

Op het Vellesan College worden proeflessen gegeven die een indruk geven van het voortgezet onderwijs. (Foto: aangeleverd)

IJMUIDEN - Het Vellesan College houdt vrijdagavond 10 en zaterdagmorgen 11 februari haar open huis voor achtstegroepers en hun ouders. Het hoofdgebouw aan de Briniostraat en de locatie Troelstraweg zijn open om belangstellenden te ontvangen.


Helaas is de prachtige nieuwbouw vmbo aan de Platanenstraat nog net niet ver genoeg om als open huis-locatie te dienen. De nieuwbouw wordt pas na de voorjaarsvakantie opgeleverd.
Maar in de andere gebouwen is het volop open huis. Er worden proeflessen gegeven die een indruk geven van het voortgezet onderwijs. Bèta-docenten geven demonstraties in het lab, de leerpleinen laten zien hoe het vmbo-onderwijs eruit ziet, docenten geven uitleg over hoe hun vak gegeven wordt en er kunnen vragen gesteld worden over zaken als dyslexie of opstromen. Er kan met een VR-bril door de gebouwen worden gedwaald. Er zijn demonstraties van de dansklas en natuurlijk presenteren de sportklassen zich. En er zijn veel leerlingen aanwezig die een goed en eerlijk beeld van de school kunnen schetsen.
Kortom: voor achtstegroepers en hun ouders is het een must om op 10 en 11 februari het Vellesan College te bezoeken als voorbereiding op de keuze voor een middelbare school. Op de website is meer informatie te vinden.

Artikel geplaatst op woensdag 01 februari 2017 - 15:04