Rodi

'Nieuwe winkel is twee keer zo groot'
Vandaag wordt Primera Zeewijck heropend

De nieuwe Primera-winkel is twee keer zo groot als de oude. (Foto: Vincent de Vries / Rodi Media)

IJMUIDEN - Met gepaste trots loopt Nico Wester in zijn nieuwe Primera-winkel in het winkelcentrum Zeewijkpassage in IJmuiden. De oude winkel, vijftig meter verderop, is sinds heden verleden tijd. "Vandaag gaat de nieuwe zaak officieel open. De nieuwe Primera-winkel is twee keer zo groot dan de oude. We gaan van 80 naar 160 vierkante meter", glundert Nico. "Qua winkelruimte gaan we van 70 naar 120 vierkante meter. Al vier jaar was ik bezig om dit voor elkaar te krijgen. Na veel praten, overleggen en plannen maken is het dan nu zover. We zijn er heel blij mee."


Het pand van de nieuwe Primera Zeewijck is energiezuinig. Zo wordt er gebruikt gemaakt van led-verlichting. Het assortiment bij Primera is veel: wenskaarten, postzegels, tijdschriften, boeken, dagbladen, tabak, Staatsloterij, Lotto, beltegoed, cadeaukaarten, tickets, kantoorartikelen en cartridges. Tevens is er het oplaadpunt voor ov-chipkaart en is het een pakketpunt van PostNL. Maar in de nieuwe Primera Zeewijck is het assortiment wat uitgebreid. Nico: "Er zijn nu meer gifts en wenskaarten. Verder verkopen wij geurkaarsen met een houten lont. Da's heel bijzonder. Geurkaarsen zijn tegenwoordig trendy. Vooral de nageur van deze kaars valt daarbij op." Nieuw bij de Primera is de pasfotoservice. "Daarvoor beschikken we over een aparte ruimte. Dus wie goede pasfoto's wil laten maken, kan bij ons prima terecht", aldus Nico.
Nico Wester begon 21 jaar geleden met een bloemenzaak in het winkelcentrum Zeewijkpassage. Later kwam daar de Primera-winkel bij. "Ik weet nog wanneer dit was: 14 februari 1996. Met de Primera-winkel kreeg ik het stuk drukker en op een gegeven moment ben ik met de bloemenzaak gestopt en ben ik me geheel gaan richten op de Primera." Inmiddels heeft hij drie Primera-winkels: behalve in de Zeewijkpassage, waar zes mensen werkzaam zijn, ook aan de Planetenweg in IJmuiden en aan de Raadhuisstraat in Heemstede.
Nico Wester: "De opening van onze nieuwe Primera-winkel gaat gepaard met een actie voor onze klanten die vandaag start. De winkelwagentjes van de supermarkt in dit winkelcentrum hebben muntjes met onze kaartjes erop. Wie zoiets heeft, ontvangt van ons een tegoedbon. We hebben 250 aanbiedingen. Wees er snel bij, want op is op!"
Primera Zeewijck, Zeewijkplein 23 in winkelcentrum Zeewijkpassage, IJmuiden.

Artikel geplaatst op woensdag 15 februari 2017 - 16:55Reacties (0)


Reageer