Rodi

Samen zorgen voor gezelligheid
Een activiteitenavond eens per maand

Tessa en Larissa werken als vrijwilliger voor De Waerden. (Foto: aangeleverd)

JMUIDEN - Tessa en Larissa Duiker, beiden 19 jaar, organiseren eens per maand als vrijwilligers een gezellige avond aan de Wijk aan Zeeërweg in IJmuiden. Marja Schaap (50) en Sigrid de Kort (42) vinden dat geweldig. Marja en Sigrid hebben beiden een appartement via De Waerden, vlakbij het steunpunt waar de activiteiten plaatsvinden. De andere bezoekers van de activiteitenavonden wonen allemaal via De Waerden in de buurt.

I
Tessa: “We zijn begonnen met een ideeënbox voor ideeën. Larissa en ik kijken of we die wensen kunnen realiseren. We hebben allebei een baan en een sociaal leven, we puzzelen altijd hoe we de activiteiten het beste kunnen inpassen in ons drukke leven. Vanavond wordt het een quiz over 2016, maar er zijn ook wensen voor een high tea, zwemmen en een speurtocht.” Larissa: “Sommige van onze vrienden vinden het een beetje gek dat we hier vrijwilliger zijn, maar we hebben er bewust voor gekozen. Het is zo leuk, als groep zorgen we er steeds voor dat dat activiteiten slagen.” Sigrid vult aan: “Laatst gingen we spelletjes doen en toen had iemand zin in een ander spel. Ze haalde dat spel van thuis op en we gingen dat vervolgens spelen. Dat kan gewoon”. Marja beaamt: “We zorgen er samen voor dat het gezellig wordt!”

Compliment waard

Tessa: “Ik vind het heel fijn om vrijwilliger te zijn, het is geen moeten maar mogen. Het is zo fijn om tijd en aandacht te hebben voor de mensen die tijdens de activiteiten komen. Er wordt hier altijd heel veel gelachen. Ik word er altijd erg blij van.” Larissa werkt zelf in de zorg maar voelt zich hier echt vrijwilliger: “Het is zo fijn om er helemaal even voor hen te kunnen zijn en samen leuke dingen te verzinnen.” Marja vindt het geweldig wat de meiden doen. “Ze doen zo hun best om alles goed voor elkaar te krijgen. Ik ben trots op ze. Het is echt een compliment waard!”
Voetenbadje

Het leukste vond Marja dat Tessa en Larissa meegingen naar de 112 gehandicaptendag in Haarlem. “Samen met de bus erheen en we zijn de hele middag bezig geweest. Het was een geweldige dag!” Larissa: “Soms doen we ook op andere momenten vrijwilligerswerk. Die dag was inderdaad erg leuk.” Sigrid vond de beautyavond het leukste: “We hadden lekkere hapjes gemaakt en wat te drinken genomen. We keken naar een leuke film en ondertussen kregen we een voetenbadje en een voetmassage. Heerlijk!”
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die het vrijwilligerschap bij De Waerden te bieden heeft? Kijk op www.dewaerden.nl voor meer informatie.

Artikel geplaatst op donderdag 23 februari 2017 - 15:32Reacties (0)


Reageer