Rodi

Noise cancelling

(foto aangeleverd)

Wat is er lekkerder dan even alleen zijn met je eigen muziek! Een koptelefoon is daar natuurlijk een fantastische oplossing voor.
Je zet je geluid even iets harder omdat je je wilt afsluiten voor het geluid om je heen. Langsrazende auto’s, scooters of lawaaierige mensen. Helaas is dit slecht voor je oren en kan het permanente gehoorbeschadiging veroorzaken. Om dit te voorkomen zijn er verschillende koptelefoons geproduceerd o.a. door JBL met een noise cancelling.
Noise cancelling staat voor lawaai-annulering. Het annuleren van het omgevingsgeluid wel te verstaan. Dit kan op een passieve en actieve manier. Koptelefoons met oorschelpen die echt over je oren heen vallen zijn koptelefoons met passieve noise cancelling. Doordat deze koptelefoons het oor afsluiten, wordt omgevingsgeluid verminderd.
Maar er is ook een speciale technologie ontwikkeld die omgevingsgeluid nog beter reduceert: de actieve noise cancelling. Kleine microfonen aan de buitenkant van de koptelefoon herkennen monotone geluiden, vervolgens zal de koptelefoon dezelfde frequenties een fractie later weergeven.
De geproduceerde golven van geluid heffen elkaar op, waardoor gezoem of gebrom minder goed tot niet meer hoorbaar wordt. Er zijn zelfs koptelefoons die tot zo’n 95% van het omgevingsgeluid wegfilteren. Een super techniek, waardoor je echt meer kunt genieten van je muziek. Voor de muziekliefhebber een super oplossing maar eigenlijk voor iedereen die graag even alleen wil zijn met zijn eigen favoriete muziek.

Artikel geplaatst op donderdag 15 juni 2017 - 11:50