Rodi

Smartcontrol is echt wel handig

(Foto: aangeleverd)

Er is een geweldige ontwikkeling gaande die ik bijna iedere keer weer in de winkel moet gaan verdedigen omdat de meeste klanten het voordeel er niet van inzien en onzin roepen of denken. Terwijl er juist heel veel voordelen zijn. Steeds meer wasmachines worden voorzien van ‘smartcontrol’ oftewel het bedienen van de wasmachine met de smartphone of tabletmiddels een app!
Natuurlijk denken de meesten van jullie nu ook: onzin je moet er toch heen lopen om het wasgoed erin te doen. Dat is zeker waar maar toch roep ik: ‘smartcontrol, te gek!’ Ik zal jullie jullie dan nu ook maar even overtuigen van de voordelen. Een wasmachine is vaak voorzien van extra wasprogramma’s die nu vaak niet gebruikt worden, simpelweg omdat deze vaak extra handelingen vragen en alleen af te lezen zijn op een te klein display. Met smartcontrol is het eenvoudig, je kiest het juiste wasprogramma en door een simpele klik verschijnen de extra instelling overzichtelijk op de smartphone. Even het aantal spoelgangen instellen of het centrifuge toerental, allemaal binnen bereik door de smartphone.
Natuurlijk kun je de wasmachine ook starten met smartcontrol, zelfs als je niet thuis bent. Daar is meteen weer een voordeel in ons druk leventje. ‘s Ochtends wordt het wasgoed in de machine gestopt en we gaan naar ons werk. De machine kan dan aangezet worden wanneer we willen en komen we thuis, dan is de machine net klaar en kan het wasgoed direct eruit gehaald wordt zodat kreuken minimaal is. Als de machine thuis niet op dezelfde etage staat is het handig dat smartcontrol een seintje geeft als de machine klaar is.
Bij Samsung wordt de smartcontrol gebruikt om aan te geven wanneer via het handige extra deurtje, de zogenaamde add-wash, nog iets in de machine gedaan kan worden. Bijvoorbeeld een op de hand gewassen shirt die in de machine nog even gespoeld mag worden samen met de rest van het wasgoed. Smartcontrol zorgt er ook voor dat verkeerde handelingen direct zichtbaar worden. Denk dan aan een kraan die niet open staat of als er een voorwerp in de pomp zit. Bij een storing geeft de smartphone direct aan wat er aan de hand is en wat er gedaan moet worden om dit op te lossen.
Is er hulp van een monteur nodig, ook dan zal het aan gegeven worden zodat er altijd precies bekend is wat er gedaan moet worden, handig toch. Ik kan me niet voorstellen dat er niet een paar van jullie nu denken: ‘Ik hoop dat de wasmachine snel stuk gaat want ik wil een wasmachine met smartcontrol!’ En wie het geluk heeft dat zijn machine deze week ermee stopt, achterop deze krant staat de Samsung WW80K6404 wasmachine waar jullie tijdelijk gratis een Keurslagerbon van € 50,- bij krijgen en een Samsonite koffer! Altijd handig met de vakantie voor de deur.

Artikel geplaatst op donderdag 13 juli 2017 - 11:50Reacties (0)


Reageer