Rodi

De soundplate

(Foto: aangeleverd)

Al weer zo een 4 jaar geleden werden we opeens verrast met de soundplate! Voor wie het niet weet, een sounplate is een dunne brede speaker die stevig genoeg is om een tv erop te plaatsen. De tv sluit je hierop aan en het geluid van de tv zal een stuk beter worden dan dat het uit zichzelf is. Bijna alle bekenden merken introduceerde een sounplate.
Eerlijk gezegd, de één nog lelijker dan de andere en het geluid was ook niet echt een feest om naar te luisteren. Jullie snappen dat ik dus verbaasd was dat dit jaar Sonos opeens met een soundplate op de markt komt terwijl alle andere merken allang gestopt zijn met het leveren van deze speakers. Ik kon het toch niet laten om een Sonos Sounplate te bestellen ondanks het risico dat dat ding over een aantal jaren nog steeds in de winkel staat omdat niemand hem hebben wil. Inmiddels heb ik de Soundplate kunnen beluisteren en het is mij nu wel duidelijk waarom Sonos de soundplate op de markt heeft gebracht en ook waarom nu pas. De ontwikkeling van de Sonos playbase zoals Sonos hem noemt heeft zo'n vier jaar geduurd. De playbase moest natuurlijk geen lachertje worden. Nou ik kan verzekeren dat is het niet geworden. Die vier jaar ontwikkeling hoor je meteen als de playbase aangaat. Muziek klinkt werkelijk fantastisch, de vormgeving is prima, plat en mooi afgewerkt. Hoe de playbase het geluid van de tv weergeeft verdiend zeker een pluim. De verstaanbaarheid is geweldig. Stemmen klinken helder en nooit te zwaar.
Natuurlijk kijken we niet alleen talkshows maar ook films. Ik kan vertellen dat de playbase ook dan weer doet wat je er van hoopt. Net weer even dat extra geven, de film wordt gewoon weer wat spannender. Auto’s scheuren door de kamer, kogels vliegen over je hoofd en de filmmuziek wordt waardevoller. Ja, ik ben enthousiast over de playbase en het bestelde exemplaar zal zeker niet over een aantal jaren nog in de winkel staan. Sterker nog de eerste exemplaren staan al lang te draaien bij tevreden klanten.

Artikel geplaatst op donderdag 22 juni 2017 - 11:50Reacties (0)


Reageer