Rodi

Zet de Horizon ook eens uit

(Foto: aangeleverd)

Ziggo strooit al een jaar met zijn Horizon-box. Natuurlijk een mooi apparaat waar je mee kan opnemen en on demand films kan kijken. Klinkt fantastisch natuurlijk en toch ben ik van mening dat de Horizon box niet altijd de beste oplossing is om TV te kijken. Ik kan rustig stellen dat de laatste 2 jaar er voornamelijk Ultra HD TV’s worden verkocht en de Horizon Box stuurt slechts de HD resolutie uit.
Dat is voor het kijken naar het standard zender pakket natuurlijk geen probleem want daar vinden we nog geen 4K uitzendingen. Maar toch ook hier roep ik, gebruik de TV Tuner en niet de Horizon box. De simpele reden hiervoor is, de tuner in de TV is meestal van een veel betere kwaliteit! Het verschil is bij sommige TV’s erg groot. “Ja maar met de Horizon box hoef ik de TV afstandbediening niet meer te gebruiken”, is dan de opmerking die ik hoor van de klant. Maar ook hier is de oplossing in de TV te vinden. Wat vaak niet bekend is dat je door op de rode knop van de TV afstandbediening gewoon bij de Ziggo services terecht komt. Dus het on demand kijken van films en de uitzending gemist functie is hier op dezelfde manier te vinden als met de Horizon Box.
Het enige wat overblijft is het opnemen van meerdere zenders te gelijk. Dat gaat niet met de TV. Als die functie niet zoveel gebruikt wordt, en ik hoor zo vaak roepen, er is toch niks op TV, dan is het aan te bevelen om gewoon de TV te gebruiken met al zijn ingebouwde functies. Dan nu nog even het aller belangrijkste. Netflix de filmdienst die wel veel 4K films en series beschikbaar stelt. Op de Horizon Box kan Netflix bekeken worden. Alleen de Horizon ondersteund geen 4K resolutie dus ondanks het duurdere abonnement geen 4K. Als dit zelfde account gebruikt wordt op de Netflix app in de TV dan zal u echt ontzettend verrast zijn want dan kijkt u wel opeens naar meer details en mooiere kleuren kortom echt genieten.
De Horizon Box lijkt een fantastisch apparaat en die hoeft ook zeker niet de deur uit, maar als jullie in het bezit zijn van zo een super mooie LG Oled TV, een Samsung of een Sony Ultra HD TV dan is het verstandig om het in ieder geval eens te proberen, TV kijken naar de door Ziggo aangeboden zenders zonder het gebruik van de Horizon Box. Als er naar Netflix wordt gekeken zou ik haast zeggen het moet zonder Horizon Box.

Artikel geplaatst op donderdag 22 juni 2017 - 11:50Reacties (0)


Reageer