Rodi

Een nieuwe start in de ouderenzorg? Dat kan bij SHDH

(Foto: aangeleverd)

Als zorgorganisatie moet je ten tijde van grote personeelstekorten in de (ouderen)zorg inventief zijn. Zeker als je als organisatie de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel hebt staan. Daarom worden er verschillende programma’s en opleidingstrajecten ontwikkeld die helpen om nieuwe mensen voor de zorg te vinden.


Inge Meijer, teamleider deskundigheidsbevordering bij SHDH, is onder andere verantwoordelijk voor de opleidingen bij de ouderenzorgorganisatie. Inge: "Afgelopen jaar hebben we met succes het ‘Voortraject leren in de zorg’ opgestart, een opleidingstraject in samenwerking met het Nova college voor statushouders en anderstaligen. Vijftien studenten begonnen onlangs, na een geslaagd voortraject waarin ze een half jaar les en taalstages via ons kregen, aan hun opleiding tot verzorgende in de ouderenzorg. Een ander project dat we onlangs begonnen betreft de zij-instromers. Kandidaten uit andere branches worden versneld opgeleid tot verzorgende. Zo hebben we al leuke mensen geselecteerd, zoals een vrouw die data-elektromonteur was, een communicatieadviseur, een boekhoudster, een laborante en een muzikant."
De ouderenzorgorganisatie doet er alles aan om nieuwe collega’s te verwelkomen. Zo wordt nieuw zorgpersoneel per direct een vast contract aangeboden en hanteert de organisatie een bonusregeling voor medewerkers die nieuwe collega’s aanbrengen.

Artikel geplaatst op maandag 16 oktober 2017 - 11:32