Rodi

Ambachtsbakker Bastmeijer twintig jaar aan Plein 1945

Willem Bastmeijer (midden) en zijn twee zoons, Wim (links) en Richard. (foto aangeleverd)

IJMUIDEN - Voor het lekkerste brood en banket kun je uitstekend terecht bij Ambachtsbakker Bastmeijer. De Brood en Banketbakkerij in IJmuiden zit al twintig jaar aan Plein 1945 op nummer 50. Reden voor deze bekende Brood en Banketbakkerij om dezer dagen leuke acties te houden voor de klanten.


''Het is een mooie plek in het centrum van IJmuiden. We zitten er prima, want er is veel bedrijvigheid. Er zijn kantoren en allerlei bedrijven in de buurt, de gemeente zit er tegenover, tevens zorgen de scholen in de omgeving voor reuring. Op deze locatie is het altijd gezellig druk'', glimlacht Willem Bastmeijer.
Behalve de winkel aan Plein 1945, heeft het familiebedrijfje (naast Willem, zijn ook de zoons Wim en Richard en kleinzoon Hendrik betrokken, red.) ook een vestiging aan de Kompasstraat 74 in IJmuiden. ,,De locatie aan de Kompasstraat bestaat veel langer, al 81 jaar. Ik heb het bedrijf in 1981 samen met mijn vrouw overgenomen van mijn vader. Richard woont nu met zijn gezin boven de zaak. Aan de Kompasstraat hebben wij onze bakkerij waar de broden worden gebakken. Ook het banket wordt er klaargemaakt.''
Bij Bastmeijer wordt alles op ambachtelijke wijze vervaardigd. Klanten kunnen rekenen op verse en heerlijke producten. ''In IJmuiden zijn wij nog de enige ambachtsbakker'', zegt Willem trots. ''We hebben weliswaar een eigen vaste klantenkring, maar het is altijd goed als het aantal klanten meer zou worden. Natuurlijk hebben wij concurrentie, daar heb je mee te maken. Maar we zijn ambachtsbakker, we zijn van toegevoegde waarde.''
Vanwege het jubileum van de winkel aan Plein 1945 zijn er verschillende acties: Broodje van de Week; heerlijk pistolet met roomkaas en ham van €2,95 voor €2,45; vers uit de oven: ambachtelijk stoer volkoren van €2,50 voor €1,95. Voorts het weekendreclame: als men 10 x 20 cent munten inlevert, heeft men een zak bolletjes van zes in een zakje; heerlijke moorkoppen van €2,10 voor €1,50.

Artikel geplaatst op maandag 30 oktober 2017 - 15:04