Rodi

Osteopaat helpt bij prikkelbare darmsyndroom

DRIEHUIS - Herkent u de volgende klachten? Steeds terugkerende periodes van buikklachten die kunnen variëren tussen pijn, een opgeblazen gevoel of heftige krampen. Moeheid en misselijkheid, rug-, spier- en gewrichtsklachten? Dan kan een osteopaat u zeer waarschijnlijk helpen.


Prikkelbare darmsyndroom en osteopathie: wat kan een osteopaat hieraan doen? In de osteopathiepraktijk in Driehuis komt men wekelijks mensen tegen met een prikkelbaar darmsyndroom of spastische darm. Anders dan de ziekte van Crohn of Colitis ulcerosa is het prikkelbaar darmsyndroom GEEN ZIEKTE maar een hinderlijke verstoring van de darmen die leidt tot ernstige buikklachten en een ontregeling van het normale leven.
Osteopathische behandeling, waarbij de buik met speciale handgrepen tot rust wordt gebracht, is heel goed mogelijk. Hierbij moet u denken aan zachte technieken in de buik maar ook de wervelkolom (waar de darmen aan vast zitten) wordt behandeld om de beweeglijkheid en ontspanning optimaal te krijgen. Dit alleen kan al helpen, maar leefregels, dieetmaatregelen en zelfhulpadviezen zoals ontspannings- en concentratietechnieken, zijn een essentieel onderdeel van de behandeling.
Wil men meer informatie of direct een afspraak maken, bel of mail dan naar 0255-533224 of info@osteopathiedriehuis.nl www.osteopathiedriehuis.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 23 januari 2018 - 10:48