Rodi

Familiebedrijf Broekhuis heeft Martin Schilder overgenomen

Ruud Schilder (algemeen directeur Martin Schilder Groep), Patrick van Beusekom (directeur Martin Schilder Automobielbedrijven) en Henno Remijn (divisiedirecteur Broekhuis).

HAARLEM - Martin Schilder heeft 2 januari haar bedrijf verkocht aan Broekhuis. De overname betreft alle activiteiten van Martin Schilder Groep met uitzondering van leasemaatschappij Leasevisie. Voor zowel Broekhuis als Martin Schilder is de overname een goede stap geweest.


Ruud Schilder, algemeen directeur: “Voor ons was de verkoop van het bedrijf een kans. Samen met de familie is de strategie afgewogen met de markt, die in razend tempo blijft veranderen. Schaalvergroting is op termijn cruciaal om een blijvende stempel op de markt te kunnen drukken. Door onderdeel te worden van de Broekhuis Groep is op de lange termijn de continuïteit van de onderneming geborgd en zijn we in staat om onze klanten met een nog breder pakket van dienst te zijn.”

Vertrouwde gezichten

In alle vestigingen treft u nog steeds de vertrouwde gezichten van het Martin Schilder team aan. Wel zal de naamgeving op termijn wijzigen in Broekhuis. “In de afgelopen 80 jaar heeft ons familiebedrijf een prachtige ontwikkeling door mogen maken. We leveren aansprekende producten & diensten en zijn trots op de duurzame relatie met onze klanten. Daarbij altijd rekening houdend met onze maatschappelijke rol en de band met onze omgeving”, aldus algemeen directeur Ko Schilder. “Vanaf het allereerste contact was er een klik met Broekhuis. Er zijn veel overeenkomsten in de kernwaarden en het ondernemerschap van beide familiebedrijven.”
Voor Broekhuis is de overname in meerdere opzichten een waardevolle toevoeging. Het bestaande portfolio wordt uitgebreid met de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Fiat en Fiat Professional. Het verzorgingsgebied van Broekhuis breidt zich uit naar Noord-Holland. Naast de automobielbedrijven versterkt Broekhuis zich in activiteiten op het gebied van schadeherstel, autoverhuur, universeel onderhoud, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen.
Familiebedrijf

Broekhuis en Martin Schilder vertonen veel gelijkenissen. Beide een authentiek familiebedrijf, ruim 80 jaar geleden gestart, geleid door de derde generatie en een vergelijkbaar DNA. Jaco Remijn, directeur Broekhuis Groep geeft aan: “In onze kernwaarden; oprechte betrokkenheid, oplossingsgerichtheid en bovenal mensgerichtheid liggen de bouwstenen van ons werk.
Een mensgerichte aanpak met één doel: alles voor een enthousiaste klant. De klant is immers ons bestaansrecht. Wij begroeten u met alle plezier in onze vestigingen, waar wij u graag kennis laten maken met onze mensgerichte aanpak”.

Artikel geplaatst op donderdag 15 februari 2018 - 10:27