Rodi

Paaschocolade bij Bakkerij Ben Vreman

In de banketbakkerij van Bakkerij Ben Vreman in Santpoort wordt hard gewerkt voor de aankomende Paasdagen. (foto aangeleverd)

SANTPOORT - In de banketbakkerij van Bakkerij Ben Vreman in Santpoort wordt hard gewerkt voor de aankomende Paasdagen, de zelfgemaakte, ambachtelijke paaseieren en chocoladefiguren, worden gegoten in speciale mallen, waar de mooiste en smaakvolle chocolade-eieren en figuren uit ontstaan.


Mooie chocolade maken is een kunst, gesmolten chocolade is slechts het begin van de verwerking. In chocolade zitten kristallen die door temperatuursveranderingen de juiste kristalvorm verkrijgen. Om de juiste kristalvorm te krijgen wordt eerst wordt de chocolade verwarmd tot 45°C vervolgens wordt de temperatuur naar beneden gebracht onder de 30°C, als de chocolade nu weer verwarmd wordt tot een graad of 31 à 32 is deze bruikbaar voor bijvoorbeeld het gieten van paashazen.
Bij Bakkerij Vreman wordt dit nog echt op de ambachtelijke wijze gedaan zonder automatische chocolade machines.
Brood- en Banketbakkerij Ben Vreman, Terrasweg 24, 2071 BC Santpoort-Noord.Tel: 023-5376978.

Artikel geplaatst op maandag 26 februari 2018 - 11:59

Foto's