Rodi

Isa Leering pakt derde prijs NK Meubelstofferen

Isa Lering met haar prijs. Achter haar Paul (links) en Fred Dijkstra (rechts). (Foto: Stoffeerderij Dijkstra)

UITGEEST - In de wijde omgeving is Stoffeerderij Dijkstra in Uitgeest naar eigen zeggen al jaren een begrip, maar er is meer. Voormalig stagiaire Isa Leerling (20) viel kortgeleden in de prijzen op het NK Meubelstofferen.


Leering is sinds oktober 2017 in vaste dienst gekomen bij Fred en Paul Dijkstra en het feit dat zij voor het bedrijf mee mocht doen aan deze Nationale Kampioenschappen spreekt volgens de beide eigenaren voor zich. Isa was de jongste deelnemer op het NK. "Iedereen moest een zelfde type stoel bekleden waar ik van tevoren samen met Fred en Paul over had nagedacht. Echter, daar moet je het wel doen en liefst ook netjes", aldus Isa. Dat zij talent heeft, bewees ze door de derde prijs in de wacht te slepen. Een beker en een stoffeerdersschaar waren haar beloning, maar de eer is zeker zo belangrijk. Isa: "Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Hier leer ik elke dag, want de opdrachten zijn zo divers en dat is interessant! Meubels, boten, autostoelen en er wordt veel met leer gewerkt."
Stoffeerderij Dijkstra zit al eenentwintig jaar een beetje achteraf aan het pittoreske Hoorne in Uitgeest. De beurzen zijn weer achter de rug en de trends voor de komende tijd bekend. Paul: "We gaan naar de pasteltinten en de bloemetjes." Fred, lachend: "Wij kunnen niet ergens normaal op een meubelstuk zitten zonder te inspecteren hoe het in elkaar zit. Zo doe je soms leuke ideeën op."
"Mensen die voor het eerst bij Stoffeerderij Dijkstra binnenlopen, zijn aangenaam verrast door de diversiteit die ze hier vinden. Heel veel meubelstoffen, gewone gordijnen, zonwering en plisségordijnen. Buiten een bezoek aan Hoorne 8A in Uitgeest is een bezoekje aan de website www.stoffeerderij-dijkstra.nl ook zeer de moeite waard."

Artikel geplaatst op woensdag 31 oktober 2018 - 10:00