Rodi

Eerste paal op Marina Resort Poort van Amsterdam is geslagen

(Foto: aangeleverd)

VOLENDAM- De eerste paal zit in de grond op Marina Resort Poort van Amsterdam. Met vereende krachten werd door ‘sterke mannen’ afgelopen zaterdag op het vakantiepark in Uitdam de klus geklaard: ze hingen letterlijk aan de touwen van een klassieke heistelling met houten paal. Daaronder ook de volledige directie van EuroParcs, eigenaar van deze ‘parel aan het IJsselmeer’. De ruim 170 genodigden genoten volop van het moment, zoals ze sowieso een Relatiedag kregen aangeboden waar, naar de visie van EuroParcs, comfort en luxe centraal stond. Na het slaan van de eerste paal werden de gasten per boot van Uitdam naar Volendam gebracht. Dat wil zeggen: een anderhalf durende tocht, waarbij continu lekkere hapjes en drankjes door de crew werd rondgebracht. Vervolgens kregen ze in het Volendammer etablissement Van den Hogen, gelegen op De Dijk, nog een diner aangeboden. 

"Wat een prachtige geste van EuroParcs", was dé reactie van de gasten die daarnaast refereerden aan het doel van de relatiedag. "EuroParcs wilde dat de investeerders elkaar zouden gaan leren kennen. Nou, dat is meer dan gelukt. Het was hartstikke gezellig."
"Dit bedrijf weet niet alleen hoe je zaken moet doen, maar vooral ook hoe je zakelijke relaties sterk maakt en houdt voor de lange termijn", verwoordde de familie Van Eck uit Waardenburg het gevoel van alle aanwezigen tijdens de boottocht. De famile Boudewijn uit Neerijnen vulde aan: "EuroParcs is een familiebedrijf en dat zie je terug op een dag als deze. Daarnaast is de onderneming simpelweg top of the bill in de recreatiebranche. Zij weten toplocaties te bemachtigen voor hun vakantieparken en die ook nog eens zo aan te kleden met niet alleen prachtige vakantiewoningen die passen in de historie van de streek, maar ook nog eens fraaie voorzieningen en faciliteiten."

De familie refereerde daarmee aan de toespraak van Jean-Paul van Kol van de marketingafdeling eerder op de dag. Hij deed uit de doeken dat Marina Resort Poort van Amsterdam niet alleen een volwaardige horeca krijgt, variërend van een restaurant tot een luxe snackbar, maar ook een binnenzwembad met glijbanen, een wildwaterbaan en wat al niet meer. Daarnaast komen er tal van buitenvoorzieningen zoals een uitkijktoren, een tennisbaan en een midgetgolfbaan. Ook belangrijk: op Marina Resort Poort van Amsterdam wordt ook een supermarkt gebouwd.


Snelheid met deskundigheid
De aandacht ging echter op deze zaterdag vooral uit naar het slaan van de eerste paal. Wim Vos jr. en Wouter Vos refereerden in hun toespraken aan de snelheid waarmee het project van de grond is gekomen. "In juni was dit nog braakliggend terrein. Wij hebben snelheid gekoppeld aan deskundigheid en professionaliteit, want ook dat onderscheidt EuroParcs: Wij kunnen dankzij onze ruime ervaring in de recreatiebranche projecten snel en goed van de grond krijgen." Om vervolgens aan de aanwezigen met enkele veelzeggende woorden te besluiten: "Dat zult u met eigen ogen zien, want wat nu nog wordt weergegeven op artist impressions en maquettes is binnen enkele jaren werkelijkheid geworden."

Artikel geplaatst op woensdag 28 oktober 2015 - 11:24