Rodi

Mantelzorgcompliment Beemster

BEEMSTER - "En toen kreeg zij de diagnose dementie. Zij heeft altijd goed voor mij gezorgd en nu help ik haar. Al is het soms best zwaar. Dit noemen ze tegenwoordig mantelzorg, toch?"vertelt meneer De Wit. Meneer De Wit is een van de vele mantelzorgers.


U geeft mantelzorg als u hulp biedt aan iemand. Niet omdat u een hulpverlenend beroep heeft, maar omdat u een sociale relatie met die persoon heeft. Zoals met een familielid, vriend of buren. Mantelzorg is doorgaans langdurig en/of intensief. De hulp bestaat uit verzorging maar kan ook hulp bij noodzakelijke dagelijkse activiteiten zijn. Zoals het voeren van een huishouden. De hulp gaat verder dan de gebruikelijke hulp die huisgenoten aan elkaar geven. Door deze hulp kan de ander zich redden, thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving.
Is dit voor u van toepassing en woont de zorgvrager in de Beemster? Dan kunt u tot en met 31 oktober het mantelzorgcompliment aanvragen. De gemeente wil graag alle mantelzorgers bedanken voor de hulp die zij het afgelopen jaar hebben verricht.


Aanvragen

U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen via www.rswp.eu/mantelzorgcompliment-beemster-2018 Lukt het u niet om de aanvraag digitaal in te vullen dan kunt u ook op maandag, dinsdag en woensdag tussen 09.00 – 12.00 uur bellen met het servicepunt WonenPlus Beemster via 0299-820397.

Artikel geplaatst op dinsdag 31 juli 2018 - 09:22