Rodi

Voorbereidingen 31e zondagmarkt Middenbeemster in volle gang

MIDDENBEEMSTER - In Middenbeemster vindt zondag 2 september alweer de 31e zondagmarkt plaats. Deze jaarlijkse markt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een traditie in Beemster, met inmiddels duizenden bezoekers. Ook dit jaar heeft de organisatie een programma voor jong en oud opgezet. Er staan die dag meer dan tweehonderd marktkramen met daaromheen nog meer vermaak met muziek en entertainment dan vorig jaar.


Naast de kramen met standhouders uit het hele land ontbreken ook kramen met lokale Beemster-producten niet. Bovendien is de vertrouwde automarkt naast Brasa Beemster (v/h Het Heerenhuis) dit jaar nog groter dan voorheen. Voor kinderen is er in de ochtend ruimte op 'Het Landje' om hun waar te verkopen. "Verzamel vast je oude speelgoed, want wie weet krijg jij een leuke prijs voor je producten, zodat je nieuw speelgoed kunt kopen", aldus de organisatie.
Op het plein voor de Deen is een catwalk met modeshows van In's & Outs en muziek van lokale artiesten. Wie benieuwd is wat er in sporthal De Kloek allemaal te doen is, kan dat tijdens de demo's op de catwalk zien. Tijdens de markt is er nog meer vermaak voor kinderen dan in voorgaande jaren. Zo is er Milou de Koe, waarbij kinderen zelf koeien kunnen melken. Of wie weet komen ze Ben de Banjoman op zijn paard tegen. Ook voor volwassenen is er volop straattheater te zien en te beleven. Verder kan de zondagmarkt natuurlijk niet zonder de Beemster Fanfare. Zij zitten als vanouds ter hoogte van de bibliotheek.
Het is dus weer een vol programma waar vele vrijwilligers aan werken. Deze markt is niet mogelijk zonder hen en zonder de ondersteuning van lokale ondernemers in Beemster. Het is een initiatief dat past binnen 'Visit Beemster'. Wie op de hoogte wil blijven, kan op de Facebook-pagina Zondagmarkt.middenbeemster en de website www.zondagmarktmiddenbeemster.nl kijken. Meer informatie is te verkrijgen via: info@zondagmarktmiddenbeemster.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 28 augustus 2018 - 09:12