Rodi

Evert Kremer nieuwe voorzitter CONO

De kersverse voorzitter tussen de kazen. (Foto: aangeleverd)

MIDDENBEEMSTER - Tijdens de recent gehouden ledenvergadering is Evert Kremer (50) benoemd tot voorzitter van CONO Kaasmakers, de makers van Beemster kaas. Hij neemt per direct de functie over van Klaas Sluis, die sinds 2006 voorzitter was van de zuivelcoöperatie.


“Het bestuur vindt het in deze roerige tijden noodzakelijk dat de voorzitter van onze coöperatie gepokt en gemazeld is in de zuivelwereld. Die voorzitter zien wij in Evert Kremer, sinds het jaar 2000 vicevoorzitter en vervolgens secretaris van het bestuur van CONO”, aldus aftredend voorzitter Klaas Sluis. “Ik ben blij met deze keuze en geef vol vertrouwen de voorzittershamer aan hem door.”

Kwaliteiten

Algemeen Directeur Wim Betten: “Met Evert Kremer verwelkomt CONO een voorzitter met uitstekende bestuurlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten. Hij kent het zuivellandschap van binnenuit. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Kremer heeft een melkveebedrijf met 115 melkkoeien en 75 stuks jongvee te Stegeren in de gemeente Ommen. Naast het voorzitterschap van CONO is Kremer commissaris bij de Rabobank Vaart en Vechtstreek.

Coöperatief

“Ik vind het een eer dat ik tot voorzitter ben gekozen van CONO Kaasmakers. Het is een geweldige organisatie die de lekkerste kaas maakt en op een uitstekende manier in de markt zet”, aldus Kremer.
Succes uitbouwen

“CONO is de afgelopen jaren enorm gegroeid, en heeft zich met zaken als de introductie van de weidegangpremie, het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy en de bouw van de nieuwe kaasmakerij onderscheidend in de zuivel getoond. Daarom wil ik de komende jaren graag leiding geven aan het bestuursteam om samen met directie, raad van commissarissen, managementteam, medewerkers en veehouders, ons succes verder uit te bouwen en te borgen. Dit in een tijd waarin steeds meer eisen worden gesteld aan onze melkveehouders. Afhankelijk van het soort bedrijf heeft dit voor iedere melkveehouder een andere impact. Dit vraagt om goede communicatie en interactie met onze leden en leveranciers.”
Eerlijke melkprijs

“Ik sta voor een sterke coöperatie met korte lijnen en inspraak van de leden. Het beste doen voor de meerderheid en daarbij rekening houden met de minderheid, dat is voor mij de coöperatieve gedachte,” stelt Kremer, “met als doel om aan onze missie te blijven voldoen: een eerlijke melkprijs voor onze melkveehouders!”

Artikel geplaatst op dinsdag 20 november 2018 - 17:03