Rodi

Boekenweekactiviteiten Het Leesteken

                           ADVERTORIAL
PURMEREND - De Boekenweek, die dit jaar plaatsvindt van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april, heeft deze keer het spannende thema Verboden Vruchten. Dit thema inspireerde het team van Boekhandel Het Leesteken om alle activiteiten tijdens de Boekenweek in het teken van de zeven zalige zonden te laten staan. De hele week zijn er tal van activiteiten en kan men zich heerlijk bezondigen aan allerlei Verborgen Vruchten. Hieronder een overzicht van alle activiteiten.
•   Zaterdag 25 maart, 19.30 uur: ‘back to the sixties’ feest, compleet met visnetten en druipkaarsen. Speciale gast is Eva Kelder, die tot haar negende in Purmerend is opgegroeid. Eva schreef onlangs Het charismatisch defect, een prachtige roman die zich afspeelt in het Amsterdam van de jaren ‘60, de tijd van hippies, flower power, provo’s en seks, drugs en rock-’n-roll. Ook is er een literaire pubquiz gepresenteerd door schrijver Alexander Reeuwijk, waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Live muziek en heerlijke zestiger jaren drankjes en hapjes maken de avond compleet. De entree is €10,00.
•   Zondag 26 maart, 15.30 uur: hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops vertelt over zijn spraakmakende boek De achterkant van Nederland dat hij schreef samen met Jan Tromp. Toegang gratis.
•   Dinsdag 28 maart, 19.30 uur: literaire lezing over het leven en werk van Hans Fallada en Joseph Roth door vertaalsters en biografen Anne Folkertsma en Els Snick. Locatie is het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt en de entree is €10,00.
•   Woensdag 29 maart, 10.30 uur: gezond zondigen met de Waterlandse Pascalle Bonnier. Samen met haar vriend Mathijs Kok schreef zij een drietal succesvolle kookboeken: Havermoutje, Nootje en Kooltje. De toegang is gratis.
•   Donderdag 30 maart, 19.30: Joris van Casteren over Mensen op mars. Als het aan twee Nederlandse ingenieurs ligt wonen er vanaf 2027 mensen op Mars. Schrijver Joris van Casteren raakte gefascineerd over dit doldrieste plan en schreef er een geweldig en humoristisch boek over. Hij vertelt hierover in de winkel en de entree is €10,00.
•   Zaterdag 1 april, 19.30 uur: De knallende uitsmijter van de Boekenweek is het Grote Young Adult Sprookjesbal. De entree is €5,00, inclusief goodiebag.
Voor alle activiteiten geldt: reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834. Tijdens de Boekenweek ontvangt iedereen bij besteding vanaf €12,50 aan Nederlandstalige boeken, het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven van Herman Koch.

Artikel geplaatst op maandag 20 maart 2017 - 11:43Reacties (0)


Reageer