Rodi

Grote duurzaamheidsbeurs Volendam

Ondernemers tonen nieuwste energiebesparende producten

Alles over duurzaamheid op de duurzaamheidsbeurs in Volendam. (Foto: Shutterstock)

VOLENDAM - Maar liefst vijftig ondernemers komen zaterdag 22 april naar Art Hotel Spaander in Volendam om hun nieuwste producten te tonen op het gebied van energiebesparing. De beurs is gratis en bezoekers zijn vanaf 10.00 uur welkom. De bekende RTL-4- weerman en bevlogen klimaatkenner Reinier van den Berg opent om 11.00 uur de beurs. Hij en andere deskundigen geven in aparte zalen interessante presentaties. In diverse zalen staan stands, terwijl op het parkeerterrein van Spaander producten als auto’s en fietsen worden getoond.


De bekende auto- en fietsmerken te laten zien dat comfort, snelheid en milieubewustzijn uitstekend samengaan. Verder zijn er bedrijven met de nieuwste zonnepanelen, spouwmuurisolatie, witgoed en waterzuivering. Bezoekers krijgen informatie over de kracht van windenergie en kunnen genieten van streekfoodproducten uit onder andere de Beemster. Ook laten bedrijven zien hoe dagelijkse producten via recycling hergebruikt worden of eenvoudig gerepareerd worden in de Repaircafé’s uit Purmerend en Edam. Het bewustzijn wordt op de beurs vergroot door deelnemers als Milieudefensie en bezorgde streekbewoners die aandacht vragen voor het dichtplaveien van onze voor- en achtertuinen waardoor water moeilijk weggaat. Kortom: een ‘totaalbeurs’ voor iedereen die wil bijdragen aan een beter milieu en wil besparen op zijn uitgaven. De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam en Beemster.

Mooie prijs
Deelnemers hebben kans op een spectaculaire rondvlucht boven het IJsselmeer en interessante locaties in de regio, zoals de windmolens en de energieweide in Purmerend, in een bekende Catalina. Diverse rondvluchten vertrekken vanaf 12.00 uur vanaf het parkeerterrein van Art Hotel Spaander. Bij goed weer is een mooie rit met de fiets het meest aan te raden. Wie toch met de auto komt, kan parkeren bij het Marinapark aan het zuideinde van Volendam, in de parkeergarage Kielstraat of op parkeerterrein Zorgcentrum Gouwzee/Nicolaashof.
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van duurzaamheidsbeurswaterland.

Artikel geplaatst op maandag 27 maart 2017 - 16:57Reacties (0)


Reageer