Rodi

'Een gevoel van trots'
Dredd Fashion wint Rabobank Startersprijs

André Koning van Dredd Fashion heeft dinsdagavond in theater de Purmaryn de Rabobank Startersprijs 2016 gewonnen. (Foto: Marco van Ammers Fotografie)

PURMEREND - André Koning van Dredd Fashion heeft dinsdagavond 28 maart in theater de Purmaryn de Rabobank Startersprijs 2016 gewonnen. Dredd Fashion was een van de vier genomineerden. Samen met de eigenaren van Number 1 Voetbalreizen, De Prinsenbar en Vishandel Klein presenteerden de ondernemers hun zaak op het podium en kregen een aantal vragen voor hun kiezen. Dat André Koning er aan het einde van de avond met de startersprijs vandoor ging, kwam voor de Volendammer als een verrassing.


"Ik hield er geen rekening mee, want er zaten erg goede ondernemers bij. Ik was ook best nerveus, maar op de gestelde vragen gaf ik goed antwoord en via een fraai filmpje kregen de bezoekers een prima indruk van mijn kledingwinkel." André startte een jaar en acht maanden geleden zijn winkel in Volendam. "Voor die tijd werkte ik tien jaar in kledingwinkels, maar ik wilde graag een keer de stap nemen om op eigen benen te staan. Dat is gelukt en dat voelt goed. In mijn zaak kun je bijvoorbeeld terecht voor en spijkerbroeken in prijsklassen van 60 tot 150 euro. Zo bedienen we een groot deel van de markt, al ligt het grootste deel van ons aanbod in het midden/laag segment. Verder hecht ik veel waarde aan een relaxte sfeer. Je moet op je gemak rond kunnen snuffelen, zonder het gevoel te hebben iets te moeten kopen. Kom vooral lekker kijken of er iets moois voor je bij zit."
Jurylid van de Startersprijs Piet Hein Debets over Dredd Fashion: “Kleding mee op zicht geven is misschien een goede, vergeten, oude gewoonte. Dredd Fashion heeft de oude gewoonte in ere hersteld. Een onderscheidend aspect dat bij de jury indruk maakt.” Voor André is de ondernemersprijs een enorme waardering. "Het is een regelrechte opsteker dat een gevoel van trots geeft. Ik ben er dus heel blij mee. De positieve reclame die het oplevert, is mooi meegenomen."

Artikel geplaatst op woensdag 29 maart 2017 - 09:59