Rodi

Altijd fijn struinen bij Arie Oud & Zn.

Arie Oud & Zn. (Foto: aangeleverd)

ZUIDSCHERMER - Van sloop- en houthandel naar dakpannen aan de Zuidervaart 8 te Zuidschermer. Dat is de achtendertigjarige geschiedenis van Arie Oud & Zn in een notendop. Met daarbij de belangrijke toevoeging dat de grondlegger van het bedrijf, Arie Oud, zijn bedrijf heeft overgedaan aan zijn zoon, Arjan Oud. Het bedrijf is één van de weinige in Nederland waar je op grote schalen gebruikte dakpannen kunt kopen.
Je kunt er ook terecht voor allerlei soorten tweedehands bouwmaterialen. Als je huizen sloopt, kom je regelmatig nog spullen met waarde tegen. De dakpannen zijn daar een voorbeeld van. Zeker de dakpannen van oude huizen zijn waardevol, omdat ze nog maar nauwelijks verkrijgbaar zijn. Vroeger werden de dakpannen namelijk ambachtelijk, met de hand dus, gemaakt. Tegenwoordig is bijna alles machinaal. We willen de mensen er dan ook op wijzen niet hun oude dakpannen weg te gooien of te vernietigen, maar ze aan ons aan te bieden voor hergebruik. Dat levert hun nog wat op en tweedehands dakpannen zijn vele malen goedkoper dan nieuwe.
De kennis van dakpannen, kantpannen of onderpannen hangt samen met het grote assortiment: Arie Oud & Zn heeft driehonderd verschillende soorten dakpannen. Hoeveel het er in totaal zijn, is niet te tellen: op het terrein en in de opslag staat het er vol mee. Het is altijd fijn om even te struinen op het erf bij Arie Oud & Zn. Er is van alles te vinden.
Kom fijn struinen aan Zuidervaart 8 in Zuidschermer.

Artikel geplaatst op donderdag 06 april 2017 - 14:33Reacties (0)


Reageer