Rodi

Vitaal ouder worden centraal tijdens symposium P3

De Rabobank Waterland en Omstreken reikte tijdens het symposium Vitaal Ouder Worden twee cheques uit. (Foto: Vincent de Vries/RM)

PURMEREND - Het Waterlandziekenhuis, Zorgcirkel en Rabobank Waterland en Omstreken organiseerden vrijdag 7 april het Symposium Vitaal Ouder Worden. De drie zalen in P3 stonden de diverse aspecten van vitaal blijven centraal.

Hoofdspreker was Douwe Draaisma, bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en gespecialiseerd in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. De Rabobank Waterland reikte tijdens dit symposium twee cheques uit. Eén cheque is donatie aan de Zorgcirkel voor een zogeheten tovertafel. Door middel van interactieve lichtprojecties brengt deze tafel mensen met een speciale zorgbehoefte in beweging. De andere cheque ging naar de Stichting vrienden van het Waterlandziekenhuis. Mensen worden steeds ouder. Zeker in de regio Waterland, de meest vergrijzende regio van Nederland. Met die ouderdom komen ook de gebreken. Artrose, hartaandoeningen, verstoord evenwicht, geheugenverlies om er maar een paar te noemen. Desondanks moeten ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Dit betekent iets voor de oudere zelf, maar zeker ook voor de mantelzorgers en de zorgverleners. Het symposium ging hierover. Bezoekers kregen informatie over hoe ze vitaal kunnen blijven en welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te wonen.

Artikel geplaatst op donderdag 06 april 2017 - 11:49Reacties (0)


Reageer