Rodi

Rabobank partner van Stichting Purmer Valley

Rabobank Waterland e.o. is partner geworden van Stichting Purmer Valley. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Rabobank Waterland e.o. is partner geworden van Stichting Purmer Valley. De bank draagt niet alleen financieel bij vanuit het Coöperatiefonds, maar ook in het delen van kennis en netwerk om de Stichting verder op te starten. Met de bijdrage van de Rabobank kan de Stichting niet alleen opgestart worden, maar draagt de bank ook bij aan financiële zekerheid voor de stichting zodat een organisatie opgebouwd kan worden die toekomst heeft.


Lea Sterenborg, directeur Commercie bij de Rabobank: "Als Rabobank vinden we het belangrijk om midden in de samenleving te staan en te weten en volgen wat er leeft bij ondernemers. Met dit initiatief behalen we beide doelen ineen. Het is namelijk zo dat ICT onlosmakelijk onderdeel is van de toekomst van elke onderneming. En er zijn heel veel ICT-bedrijven en startups in Purmerend, dus ook daar zien we een meerwaarde."

ICT Community

Dirk Tuip, voorzitter van Stichting Purmer Valley: “De eerste gesprekken dateren al van twee jaar terug. Dat zegt zeker iets over de betrokkenheid van de Rabobank en haar medewerkers bij de lokale ondernemers. Vanaf het begin hebben zij aangegeven betrokken te willen worden in het opzetten van een ICT-community in deze omgeving. Met de steun van de Rabobank raakt een groep mensen bij Purmer Valley betrokken die werkelijk willen dat deze Stichting van de grond komt. Eén van de dingen die we gezamenlijk gaan organiseren Is een hackathon. In een hackathon kiezen we een thema dat leeft in Purmerend en wat voor problemen er ervaren worden. Daarna gaan we met ICT een creatieve bijdrage leveren aan de oplossing hiervan. Hackathons leiden vaak tot verrassende oplossingen."
Stichting Purmer Valley (ANBI) is een samenwerking tussen IT-bedrijven, onderwijs en de gemeente met als doel educatie, kennisdeling en verbetering van het totale IT-klimaat. Meer informatie via www.purmervalley.nl.

Artikel geplaatst op zondag 07 mei 2017 - 08:22Reacties (0)


Reageer