Rodi

Stoppen met roken met hulp van acupunctuur
José bewijst dat het kan

Stoppen met roken kan met hulp van acupunctuur. (Foto: archief Rodi Media)

PURMEREND - Stoppen met roken. Een crime voor velen, maar voor de 48-jarige José uit Grootebroek ging het vorig jaar verrassend eenvoudig. Hoe? Met behulp van acupunctuur van Apollo lukte het haar om van de sigaretten af te blijven. Maar is ze dan niet in haar oude doen terug gevallen? Nee! Nu, vele maanden later raakt ze nog steeds geen sigaret aan.


"Ik was een verstokt roker. Sinds mijn vijftiende jaar rookte ik zeker een pakje per dag. Dat is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook nog eens ontzettend duur! Ik had met mezelf afgesproken dat ik destijds wilde stoppen met roken. De laatste jaren heb ik diverse pogingen ondernomen om te stoppen, maar elke keer was het binnen een week weer mis. Toen iemand mij attendeerde op acupunctuur was ik nogal sceptisch. Ik ben allesbehalve zweverig en kon het nauwelijks bevatten dat dit invloed zou hebben. Ik heb toch een afspraak gemaakt en was verbaasd over het resultaat. Natuurlijk is het soms moeilijk, maar dat intense verlangen naar een sigaret is totaal verdwenen. Er zijn slechts drie korte behandelingen nodig om dat voor elkaar te krijgen. Ik ben hier zo ontzetten blij mee, want ik voel me vanaf die tijd rustiger, fitter en hou geld over. Het heeft alleen maar voordelen! Mijn man is inmiddels ook met roken gestopt en heeft destijds ook een behandeling bij Apollo ondergaan. We blijven elkaar dus steunen als we het moeilijk hebben."

Bijwerkingen

"Het stoppen met roken levert niet alleen positieve reacties van het lichaam op maar er kunnen ook vervelende bijwerkingen optreden", weet Francis van Apollo. "Heel begrijpelijk, want roken heeft een stimulerende werking en wanneer je die wegneemt kan dat vervelend voelen wanneer die stimulatie wegvalt. Door het prikken van naaldjes is het mogelijk om te verwachte moeilijkheden tijdens de stoppoging voortijdig te tackelen waardoor deze vervelende reacties niet of minimaal ontstaan."
Apollo is gevestigd aan de Gangeslaan 51-53 in Purmerend. Kijk voor meer informatie op www.acupunctuurapollo.nl, mail info@acupunctuurapollo.nl of bel 06 25068300.

Artikel geplaatst op zondag 07 januari 2018 - 09:15