Rodi

Horse Event bij Manege Purmerbos

Manege Purmerbos viert zondag 9 juli van 10.00 tot 17.00 uur haar tienjarig bestaan met een Horse Event Purmerend. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Manege Purmerbos viert zondag 9 juli van 10.00 tot 17.00 uur haar tienjarig bestaan met een Horse Event Purmerend. Bezoekers zijn welkom en zien diverse shows en clinics.
Het Horse Event begint met kleuterrijden waarbij kinderen vanaf vier jaar kunnen kennismaken met het ponyrijden. Een populair onderdeel is het vrijspringen, de paarden worden over hindernissen geleid en springen zelf over de hindernissen. Verder is er een crossclinic en wordt er een schrik/obstakeltraining gegeven. Crossen is erg populair bij de ruiters van Manege Purmerbos en tijdens de schriktraining kunnen bezoekers zien hoe gebruik wordt gemaakt van het kudde-instinct om paarden over en langs moeilijke obstakels te laten gaan. Kinderen kunnen luisteren naar het sprookje de Drie Biggetjes en Dana Ruitersport houdt een modeshow.

Inspireren

Ook zijn er optredens van de Carrouselgroepen PurmerPassie en PurmerParels. Carrousel is een show met twaalf of zestien paarden die een Kür op muziek rijden. Dit jaar is er veel aandacht voor vrijheidsdressuur. Mirjam met Seab zijn begonnen met vrijheidsdressuur en laten zien wat zij in een relatief korte tijd al bereikt hebben. Justine met Blacky doen dit al langer en zij laten zien hoe je dit leert op een positieve manier van trainen en clickeren. Dit alles op een zo paardvriendelijk mogelijke manier. Haar pony Blacky is een oude manegepony en laat zien dat er na jaren hard werken nog veel plezier te beleven valt. Justine wil door middel van demonstraties en shows het publiek kennis laten maken met deze manier van werken en hoopt dat zij altijd weer een aantal paardenliefhebbers kan inspireren. Verder staan er marktkraampjes met onder meer ruitersportartikelen, Brooke Hospital, Equus-bries.nl, home made decoratie en is een informatiestand. Kinderen hoeven zich niet te vervelen, want zij kunnen naast ponyrijden, hoefijzers versieren en springen op de springkussens. De dag wordt afgesloten met een paardendiner. Vergeet vooral geen loten te kopen bij de informatiestand of een van de vrijwilligers, want de hoofdprijs is een gratis les vrijheidsdressuur.
Kijk voor het programma op www.manegepurmerbos.nl of op de Facebookpagina van de manege.

Artikel geplaatst op dinsdag 04 juli 2017 - 13:09Reacties (0)


Reageer