Rodi

Gouden Schaal 2017 weer voor Bladergroen

G W.J. Bladergroen heeft dit jaar opnieuw de Gouden Schaal gekregen van het landelijke Voedingscentrum. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - SG W.J. Bladergroen heeft dit jaar opnieuw de Gouden Schaal gekregen van het landelijke Voedingscentrum. De gezonde kantine van Bladergroen draait geheel op leerlingen die, onder begeleiding van leermeester Björn Keizer en kookdocent Manon Keijzer, het voedsel bereiden, de kantine beheren, het menu samenstellen en de externe catering draaiende houden.


Bladergroen lijkt sinds 2009 een abonnement op de Gouden Schaal te hebben en treedt inmiddels ook op als ambassadeur van het Voedingscentrum om op andere scholen het belang van de gezonde schoolkantine onder de aandacht te brengen. Leermeester Björn Keizer: “We vinden het natuurlijk heel bijzonder dat we dit jaar alweer de Gouden Schaal krijgen. Maar bovenal zijn we apentrots op onze leerlingen, die de hele kantine en de catering voor andere scholen en evenementen runnen.”
Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. De kantine is zo ingericht dat het oog van leerlingen meteen valt op het assortiment gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er altijd water beschikbaar (als alternatief voor frisdrank). De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Artikel geplaatst op donderdag 06 juli 2017 - 14:01