Rodi

Zomerse zaterdag met Australische vogels en wijn

Zomerse zaterdag met Australische vogels en wijn. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De rode loper wordt zaterdag 29 juli uitgerold voor kunstschilder Jacques Grégoire. Hij neemt bezoekers mee naar Australië, het land waar hij als het ware kind aan huis is. Grégoire denkt en droomt Australië. Een belangrijk plekje is daarbij ingeruimd voor de prachtige vogels die er vliegen. Verantwoordelijk daarvoor is de Britse ornitholoog en kunstenaar John Gould.
Grégoire raakte in de ban van zijn prachtige boekenserie ‘The Birds of Australia’. Net als Gould ging hij systematisch en artistiek vast op het doek. In het boek ‘Australische vogels” zijn de schitterende beelden van Gould en Grégoire bij elkaar gebracht. Dit boek komt tijdens de lezing, weer gezellig buiten onder de parasol op het leestekenterras aan de orde, maar ook andere verhalen over Australië komen aan bod. Aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis.
Australië is ook één van de toonaangevende wijnlanden met wijnbouw in vier regio’s. De producenten staan bekend om hun inventiviteit en maken heerlijke wijnen van onder meer Chardonnay en Shiraz druiven. Slijterij Breebaart verzorgt op deze Zomerse Zaterdag een Australische wijnproeverij bij het Leesteken binnen aan de leestafel. Aanvang 15.00 uur. De muziek is deze keer in handen van de Purmerendse groep Quatre vins. Dit kwartet speelt - deze middag van 12.30 tot 13.30 uur - Engelse en Franse liedjes. Bij de wereldwinkel krijgen bezoekers -ter gelegenheid van deze Zomerse Zaterdag - 20% korting op alle beelden. Uitgezonderd die van brons en keramiek. Daar zijn om bij het werk van Jacques Grégoire te blijven prachtige vogels bij. En wie toch in de buurt is: PCS heeft nog steeds een SALE met fietskleding.

Artikel geplaatst op dinsdag 25 juli 2017 - 13:27