Rodi

Een nieuwe toekomst voor het oude postkantoor
Inspiratiebijeenkomst Purmerend

PURMEREND - Vier Nederlandse toparchitecten zijn geselecteerd om een ontwerp voor een appartementengebouw op de plek van het voormalig postkantoor in Purmerend. Tijdens de Inspiratiebijeenkomst op maandagavond 4 september presenteren de vier architecten vanaf 19.00 uur hun plannen in de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt. Purmerenders zijn van harte welkom om de presentaties bij te wonen, direct daarna kan er gestemd worden.


Het appartementengebouw op de plek van het postkantoor wordt ontwikkeld door Snippe Projecten. Eerder ontwikkelden zij onder meer het zeer gewilde Holland Park in Diemen. Met het woningbouwplan op PostNL wordt ingespeeld op het grote tekort aan woningen in Purmerend.
De vier architecten die een plan hebben ontworpen zijn Arons & Gelauff architecten, DOK architecten, Powerhouse Company en Rijnboutt Architecten. Alle ontwerpen omvatten appartementen met parkeerplaatsen, deels openbare parkeergarage en een publieke horecagelegenheid.

Assistentie

Purmerenders mogen van 4 tot en met 11 september online stemmen op hun favoriete ontwerp. Dat kan via de website www.inspiratiepurmerend.nl. Voor de mensen die geen internet hebben is er gelegenheid om te stemmen in het gemeentehuis aan Purmersteenweg 42. Op dinsdag 5 september en donderdag 7 september is er tussen 14.00 uur en 16.00 uur assistentie bij het stemmen.
De resultaten van de publiekspeiling, inclusief die van omwonenden, spelen een belangrijke rol bij de definitieve keuze die Snippe Projecten maakt. Zodra er een keuze is gemaakt, worden de ontwerpen verder uitgewerkt. Het ‘echte’ ontwerpwerk gaat dan pas beginnen, omdat de architecten nu nog een schetsontwerp hebben gemaakt.
De Inspiratiebijeenkomst vindt plaats op maandag 4 september vanaf 19.00 uur in de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt. De entree is gratis, aanmelden is wel nodig en kan via www.inspiratiepurmerend.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 29 augustus 2017 - 12:48Reacties (0)


Reageer